Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı

26 Ağustos 2016 Cuma::

Boğaz'ı üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi.

Yazı Boyutu : A A A A

2013 yılında İstanbul'un fethinin kutlandığı 29 Mayıs'ta temeli atılan 8,5 milyar dolara mal edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne hava yolu ile geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın helikopterleri, iniş yapmadan önce Yavuz Sultan Selim Köprüsünün üzerinde ve çevresinde tur attı.

Helikopterin uygun bir alana iniş yapmasının ardından Erdoğan ve Yıldırım, makam araçlarına binerek törenin yapılacağı alana geldi.

BİR ÇOK YABANCI LİDER KATILDI

Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili de katılıyor.

Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ: 31 AĞUSTOS'A KADAR ÜCRETSİZ

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi vererek Yavuz Sultan selim Köprüsü'nün 31 Ağustos tarihine kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

İşte o konuşmadan satır başları

Açılışını yaptığımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün milletimize tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte 3 Başbakan ve Sayın Gül ile birlikte çalıştık. Temeli büyük bir coşkuyla attık. Dalga geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Ama biz dedik ki bu yoldan dönmek yok. Yapacağız dedik. Hamdolsun Halep oradaysa arşın burada.Şimdi açılışını sizlerle beraber yapıyoruz. Siz farklısınız. Siz tankların, topların, helikopterlerin önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara pirim vermediniz. Size bu eserler yakışır. Birinci köprü şimdi ne oldu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Onun adını siz koydunuz. İkinci köprü Fatih Sultan Mehmet köprüsü. Üçüncü köprü Yavuz Sultan Selim köprüsünü beraber açıyoruz.

20 ARALIK'TA AVRASYA TÜNELİNİ AÇACAĞIZ

İnşallah 20 Aralık'ta Avrasya Tünelinin açılışını yapıyoruz. Bu millet neye layıksa bunların hepsi olacak. Biz kıtaları birleştiriyoruz. bu köprü kendi alanında dünyada öncü bir köprüdür. Şu anda iftiharla gördüğümüz, seyrettiğimiz bu köprü inşallah dünyada bir çok şeye öncü olacak.

Bu güzel günümüzü, bu coşku dolu heyecan dolu günümüzü bizlerle paylaşan Makedonya Cumhurbaşkanı, KKTC Başkanı'na, Bosna Hersek Başkanı, Bulgaristan Başbakanı, Azerbaycan Başkanı ve dost ülkelerin sayın bakanlarına şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.Biz gerçek dostlarımızı kara günlerimizde yanımızda görmekten memnuniyet duyuyoruz.


İŞTE BU YÜZDEN KISKANIYORLAR

İnşallah Kanal İstanbul'un hazırlıkları tamamlanacak. Çanakkale köprüsünün de hazırlıklarını yapıyoruz. Niye hazmedemiyorlar bizi, niye kıskanıyorlar, işte bu yüzden. Biz hangi milletin torunlarıyız ya. Bizim üstümüzde bir görev var. Biz bu görevi yapıyoruz ve yapacağız.Biz iş yapıyoruz. Bunlar öyle lafla değil azimle oluyor.Projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye hedeflerine adım adım ilerliyor. Ekonomide tüm göstergeler hamdolsun her şey olumlu seyrediyor. El ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız.

İNLERİNE GİRECEĞİZ DEDİK VE GİRDİK

İhracat ve turizmde kısmi sıkıntılar için ciddi tedbirler hayata geçiriliyor. Bu süreçte ilgili olarak şu gerçekleri görmeliyiz. 2013'ün Haziran ve Aralık saldırılarını başımız dik karşılamasaydık Türkiye bugüne ulaşamazdı. 2014 Mart, Ağustos, 2015 Haziran ve Kasım ayındaki milli irade sınavlarından başımız dik çıkmasaydık, 2016'da bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömmeseydik, Türkiye bambaşka durumda olurdu. 2016 Temmuz'daki darbe girişimini durdurmasaydık nerelere savurulacağımızı düşünmek istemiyorum.Ne dediniz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. İnlerine gireceğiz. Dedik ve girdik.

ELLERİNDE TAŞIDIKLARI O PAÇAVRA BAYRAK DEĞİL

Bugün malum 11 şehidimiz var. 78 yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum. Gaziantep'te ne yazık ki DAEŞ'in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bomba bağlayarak kullanmasıyla 53 şehidimizde orada oldu. Bir kına gecesinde bu oldu. 100'ün üzerinde yaralı. Bunun İslamla alakası yoktur. Ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın o bayrak değildir, bunun Müslümanlıkla alakası yoktur.Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bunlar istismarcıdır. Rabbimiz her namaz kılanı muteber de kabul etmiyor. Rabbimiz o namaz kılanlar ki onlara lanet olsun diyor.

BUNLAR BİZİM DİNİMİZE GÖLGE DÜŞÜRDÜLER

Tank top 12-13-14 yaşındaki yavrulara bomba bağlıyor. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimize gölge düşürdüler. Biz şehitlerimizin tümüne Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülke bizim vatanımızdır. Türkiye Cumhuriyeti son ve inşallah ebedi vatanımızdır. Kimsenin bu değerlere saldırmasına aşındırmasına izin vermeyeceğiz. Milletimiz bu değerleri için gözünü kırpmadan öleceğini ne yaptı gösterdi. Bilmeyenlerin öğrenmesi, görmek istemeyenlerin görmesi için her fırsatta hep beraber; tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet demeyi sürdüreceğiz.

DARBECİLERE KARŞI TEK VÜCUT OLDUK

Osmanlı Padişahları iyi birer şairdir. Belki bilmeyenleriniz vardır hatırlatayım adına yapılan cami Fatih Çarşamba'dadır. Malazgirt Zaferi'nin günüdür. Ağustos ayında neler var neler, Mercidabık Zaferi var, Otlukbeli Zaferi var, Belgrad Zaferi var, Kıbrıs Zaferi var, Erzurum Kongresi, Sakarya Meydan Savaşı gibi nice hadiseleri yaadettik. Senenin her günü tarihimizde önemli günü olan yıldönümlerine tekabbül ediyor. 2200 yıllık ordu, 1000 yıllık coğrafi devamlılığa sahibiz. Üstesinden gelemeyeceğiz hiçbir sorunun olmayışıdır. 15 Temmuz'da milletimizin tek vücut olarak darbecilere karşı olmasıyla tek vücut olduk. aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz.

BİR TARAFTA O ŞARLATANA TESLİM OLANLAR BİR TARAFTA ALLAH'A TESLİM OLANLAR

Her dönem farklı fitne tohumları sürülmüştür. Kimi zaman ilerici gerici, kimi zaman sağcı solcu, kimi zaman Alevi Sünni fitnesi olmuştur. Kardeşi kardeşe düşman ettiler, ardından ellerini ovuşturdular. 15 Temmuz defalarca tekrarlanan bu oyunun bozulduğu tarih olmuştur. Bu milletle övünmeyeceğiz de kimle övüneceğiz. Ruhunu ve bedenini Pelsilvanya'daki şarlatana esir etmiş küçük bir kesim dışında milletimiz İstiklalinin yanında yer almıştır. Bir tarafta şarlatana teslim edenler bir tarafta her şeyini Allah'a teslim edenler işte fark bu.

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

PKK'yı ve DAEŞ'i kullanarak terör eylemleriyle gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Bütün bunlara rağmen Türkiye terörle mücadelede geri adım atmayınca bir de Celabrus operasyonunu başlatınca yeni oyunlara başladılar. Artvin'de Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. CHP MHP genel başkanları, Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve STK'larla birlikte sergilediği Yenikapı birlik mesajı bunları çıldırtmıştır. Ben şahsım milletim adına geçmipş olsun dileklerimi sunuyorum. Kendisine soğuk kanlı duruş için teşekkür ediyorum.

BU PAZAR GAZİANTEP'E GİDİYORUM

Bu sabah Cizre'deki polislerimizi hedef alan bombalı saldırıdaki şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Teröristleri Cizre halkı kazdıkları çukurda debelenmeye terk etmiştir. Ancak bu saldırı Cizre halkına yapılan intikam saldırısıdır. Pazar günü Gaziantep'e gidiyorum. Saldırıdan etkilenen halkın yaralarını sarmaya gidiyorum.

DÖKTÜĞÜNÜZ KAN YETER

Şunu unutmayın eğer lider taşın arkasına gizlenirse, millet ordu dağın arkasına gizlenir. Onun için üzerine üzerine yürüyeceğiz.
Tüm terör örgütlerini geniş tutmamızın ne kadar doğru olduğunu gösterir. Bu saldırıların bu terör örgütlerinin arkasındaki güçler kendinize çeki düzen verin.Türkiye'de döktüğünüz yeter, Suriye'de döktüğünüz kan yeter, Irak'ta Afganistan'da Mısır'da Tunus'ta döktüğünüz kan yeter, Pakistan'da döktüğünüz kan yeter. Pakistan Eyalet Başkanı kardeşimiz burada unuttuk kusura bakmasın.

3. KÖPRÜ MÜJDESİ

Bölge insanları sanılmasın ki kendi halinde birbirine saldırıyor. Hayır barışı huzuru çok çabuk bulacaklar. Bu karanlık dönemin bir sonu mutlaka vardır. Bu konuda elimizden gelen tüm çabayı harcayacağız. Bu anlayış birliğine tüm halkların çok kısa sürede ulaşacağını biliyorum. Kardeşlerim unutmayın beraber yürümeye devam edeceğiz. Bu düşünceler şimdi bir müjde veriyorum size.Buraya az harcama yapılmadı, adil olacağız. İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak. Hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.

BAŞBAKAN: O BAŞLIKLARI ATANLAR GELİP YAVUZ SULTAN SELİM'İ GÖRSÜN

Açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım yarın hizmete girecek olan Yavuz Sultan Selim köprüsünün İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi. Başbakan ayrıca köprünün yapım aşamasında gelen çarpıtma haberlere göndermede bulunarak "O gün o başlıkları atanlar bugün gelip Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü görsünler "dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Bugün Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü. 15 Temmuz'da Türkiye'nin geleceği için, demokrasimizin yaşaması için canını veren şehitlerimizin canı şad olsun. Terör örgütünün saldırılarına göğüslerini siper eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diyoruz.

SADECE KÖPRÜ DEĞİL BİR SANAT ESERİ

Bu eşsiz şehir 79 milyonun bir özetidir. Değerli kardeşlerim şunları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu sadece bir köprü değil bir sanat eseri, bir mühendislik harikasıdır. En güzel eserleri en güzel köprüleri yapmak size, sizin evlatlarınıza, Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına yakışır.

O BAŞLIKLARI ATANLAR GELİP GÖRSÜN

29 Mayıs 2013'de burada bu köprünün temelini attık.Dedik ki bu köprü 3 yılda bitecek. 2 yıl sonunda gazetenin biri köprüden 2 direk kaldı diye başlık attı. O gün bunları yazanlar bugün gelip Yavuz Sultan Selim'i görsünler. Cesaret insanı zafere, korkaklık ölüme götürür diyor, biz korksaydık 15 Temmuz gecesi bir daha aydınlanmayacaktı. Ama Cumhurbaşkanımız gidin meydanlara dedi, gittiler meydanlara Allah sizden razı olsun.

İSTANBUL TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

En az 3 ay köprü için güzergahları inceledik. 4 tane güzergah inceledik. Sonunda en doğru yeri bulduk. İşte Boğaz'ın en kuzeyinde Karadeniz'in girişinde bu tarihi eseri İstanbul'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli hemşerilerim bu köprü sadece İstanbul'a hizmet etmiyor, Londra'ya kadar giden tarihi İpek Yolu'ndaki bütün yolculuklara hizmet ediyor. En güzel eserlerin başında geliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu; Fatih sultan Selim'den geçen bütün otobüsler, tırlar artık şehir içine giremeyecek. Hepsi Yavuz diyecek. Böylece İstanbul'un trafiği de biraz daha rahatlayacak. Ardından Osman Gazi karşılarına çıkacak sonra ver elini Bursa, İzmir. 14 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'ye 18 bin kilometre üzerinde yeni bölünmüş yol yaptık.

KUTLU YÜRÜYÜŞÜ ÇEKEMEYENLER VAR

Havayolunu halkın yolu yaptık. Yurdun her köşesini donattık neden yaptık, çünkü biz ülkemizi milletimizi seviyoruz. Halka hizmet hakka hizmettir diyoruz. Onun için yaptık. Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünü çekemeyenler var. Ama varsın olsun, onların oyunları planları varsa, hakkın da halkın da bir planı var. Sizler oldukça, bize karada da havada da denizde de ölüm yok.

KISKANIYORLAR

Sevgili hemşerilerim, aziz İstanbullular bugün İstanbul'un çok önemli bir eserini hayata geçiriyoruz. Bununla işimiz bitmiyor, daha çok işimiz var. Sultan Fatih Mehmet gemileri karadan denize indirdi, Recep Tayyip Erdoğan da trenleri arabaları denizin altından geçirdi. Fatih'in torununa da bu yakışır. Kıskanıyorlar.Canımızla kanımızla mücadelemize devam edeceğiz. Ne bölücülere, ne darbecilere teslim etmeyeceğiz. Yavuz Sultan Selim ne diyor biz bunca meşakkate alkış uğruna katlanmadık, halis niyetimiz rızayı ilahidir.

15 TEMMUZ GECESİNİ UNUTMUYORUZ

Medeniyet yolculuğunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Hanımlar 15 Temmuz gecesini unutmuyoruz, ülkeye sahip çıktınız. Gençler Türkiyemize sahip çıktınız. Bu eserin yapılmasında emeği geçen yüklenici firmaya ayrıca Ulaştırma Bakanlığı'nın bakan başta olmak üzere görev yapan bakanlarına, tüm çalışanlarına, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ama en büyük gayret bize önderlik yapan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Daha çok ama çok projeler gerçekleştireceğiz. Memleketimizi parmakla gösterilen ülkeler arasına sokacağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN: TEKNOLOJİK BİR ZAFERİN AÇILIŞINDAYIZ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman açılış töreninde yaptığı konuşmadan şunları söyledi;

"Değerli Cumhurbaşkanım bugün 3 yıl önce temelini sizin attığınız eserin açılışını yapmak bahtiyarlığını yaşıyoruz. İstanbul'un Fethi'nde temelini attığımız projeyi açıyoruz, hayırlı olsun. Ağustos ayı bizim zafer ayımızdır, şimdi de teknolojik bir zaferin açılışındayız. 26 Ağustos 1071 Anadolu'ya giriş yılımızdır. Köprülerimiz tarihi taşıyor, eğer biz tarihe sahip çıkmazsak köksüz ağaç gibi kururuz. İnşallah bu eserlere daha nicelerini katacağız. Bütün emek verenlerden Allah razı olsun."

ABDULLAH GÜL:İSTANBUL'DA HAYAT KOLAYLAŞACAK

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşmasında şunları söyledi;

"Bundan 3 sene önce o zaman yine burada konuşmuş, bu köprünün adının Yavuz Sultan Selim olduğunu açıklamıştık. Bütün insanlığa hayırlı olsun. Köprüyle birlikte muhteşem otobanlarda çalışmalar devam ediyor. İnanıyorum ki İstanbul'da hayat kolaylaşacak. Bu köprünün yapılmasında en çok emeği geçenleri en iyi bilen benim. Ondan sonra değerli Başbakan Binali Bey'in ilk hükümetimizi kurduğunda o günkü kabinemde ulaşımda havadan denizden karadan Türkiye'ye çok önemli eserler kazandıran Sayın Başbakan, onlarla birlikte çalışan bütün kabine üyelerimiz bütün onayları veren partilerimiz hepsinin çok büyük katkısı var. Hepsinin hazırlanmasında önümüzde getirilmesinde şüphesiz ki hepsinin emeği var. Bu yolları vaktinden önce yapan bütün emeği geçen mühendisleri tebrik etmek gerekir."

DAVUTOĞLU: İSTANBUL HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Bir millet ülkesinin gönül coğrafyasının kaderini yüreğinde bileğinde tutarak bir zafer kazandı. İstanbul her şeye layıktır. İstanbul'un her şeyin en iyisine layıktır. 26 Ağustos bir tarihi yıl olarak, dünyanın en uzun ve en donanımlı köprüsünün açılış günü olarak anılacak.Bugün bayramımıza gölge düşürmek isteyip dün dahi Cizre'de katliam yapanlara bu bayrak birdir, bu millet ebediyen özgürdür, özgür kalacak.

Aziz Cumhurbaşkanım sizin sayenizde nice projeleri devreye sokacağız. 14 yıllık Ak Parti'nin hizmet anlayışıdır bu projeler. Bütün Bakanlarımıza, müteahhit firmaya ki ne kadar titiz çalıştıklarını biliyorum ve en çok da işçilerimize teşekkür ediyorum."

BAKAN ARSLAN: BUNUN GİBİ ÇOK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan açılış töreninde bu köprü gibi bir çok projeye imza atılıcağını belirterek şunları söyledi;

"15 Temmuz bizim omuzumuza yeni bir yük yüklemiştir. Artık dünden daha çok çalışacağız. Dünden daha çok bu milletin hizmetinde olacağız. Kamu kaynağı kullanmadan bunun gibi daha çok projelere imza atacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ülkemize hayırlı uğurlu olsun. "

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.