Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

İhracat Pazarlamada Etkili Email Yazışmaları İçin 10 Kural

16 Ağustos 2016 Salı::

İhracat pazarlama uzun vadeli bir partnerlik ve güven ilişkisi geliştirmeye dayanır ve kullandığınız email iletişiminiz bu ilişki geliştirme sürecini başarıyla yönetmenizde (veya yönetememenizde) anahtar bir rol oynar. Çünkü, ne yazdığınız ve nasıl yazdığınız her zaman için karşı tarafa sizin hakkınızda bir fikir verir. Yazınız sizi temsil eder.

Yazı Boyutu : A A A A

İhracat pazarlamada etkili emailler yazmak için aşağıda 10 kuralı derlerdim. Bunların bir kısmı benim kişisel görüş ve tecrübelerime dayanıyor iken bir kısmı da oldukça yaygın ve kabul görmüş tavsiyelerdir. Faydalı olması ümidiyle...

Emaillerimizin içeriğini "Konu" kısmındaki başlıktan anlarız ve ona göre emaili açıp inceler veya hiç açmadan çöpe göndeririz. O yüzden, konu başlığı için mutlaka içerik hakkında fikir veren, anlamlı ve özenli ifadeler kullanın.

Spam filtrelerine veya kimi önyargılara takılacak kelimerden uzak durun.

Daima isme yani ilgili kişinize hitaben yazın ve emalinizi o kişinin adresine gönderin. Elinizde bir isim yoksa önce bir isim ve o isme ait email adresini edinin.

Elinizde tartışılacak birden fazla önemli konu var ise, bir emailde sadece bir konuyu açın.

Eğer tek bir konunun da alt başlıkları söz konusu ise, bunları mutlaka liste şeklinde numaralandırarak maddelere ayırın ve daha sonraki emaillerde bu numaralara referans vererek konuya devam edin.

Bir kural olarak nitelememekle birlikte, özellikle ilk tanıtım yazınızda dallı budaklı konulara girmek yerine sadece ve yalın haliyle bir konu/soru üzerine odaklanmak ve gelen cevapla birlikte iletişimi detaylandırmak tercih edilmeli. Başka bir deyişle, ilk önce dikkati çek sonra şartları müzakere et.

Eğer context bazı kısaltmaları anlamaya yardım etmiyorsa mutlaka kısaltmayı açın. Ancak muhatabınızın da aynı şeyden bahsettiğinden eminseniz rahat olabilirsiniz kısaltma kullanmada.

Mesajınızı kısa tutun. Laf kalabalığı yapmayın. Mesajınızı daha anlaşılır kılmak adına bu kuralı ihlal edebilirsiniz. Bizim gibi İngilizce'yi ikinci dil olarak bilen meslektaşlarla yazıştığımızı düşünürsek, bazen aynı ifadeyi farklı kelimelerle ve belki daha basite indirerek izah etmek iyidir. Aynı şekilde, karşı tarafın bir emailinde sizin için açık olmayan bir konu varsa, kendi kelimelerinizle bu konuyu tekrar ifade edip doğru anlayıp anlamadığınızı sorun. Teyid isteyin.

Yazınız ruhsuz bir robottan çıkmış gibi olmasın. Makina gibi yazmayın. Bu genellikle başka kaynaklardaki içeriği kopyalayıp almaktan veya çok fazla klişelere sığınmaktan kaynaklanır. Daima orijinal olmayı deneyin. Email mektubunuzu gönderdiğiniz kişiye özel kılmaya çalışın.

Emailinizin sonunda teklifiniz hakkında geribildirim rica edin.

Emaili göndermeden önce bir veya birkaç kez taslak okuma yapmayı bir alışkanlık haline getirin.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.