Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Avrupa medyasında 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi

8 Ağustos 2016 Pazartesi::

Milyonların katıldığı Yenikapı’daki tarihi “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” Avrupa medyasında geniş yankı buldu. Avrupa medyası milyonların iradesini “insan seli” olarak yorumladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Milyonların katıldığı Yenikapı’daki tarihi “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” Avrupa medyasında geniş yankı buldu.

BBC: Türkiye’de darbe karşıtı büyük gösteri

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimi karşısındaki taraflı yayınıyla tepki çeken İngiliz yayın kurumu BBC, bu kez Yenikapı'daki tarihi mitingi “Türkiye’de darbe karşıtı büyük gösteri” başlığı ile okuyucularına duyurmayı tercih etti.

BBC’nin internet sitesinde kurumun muhabirlerinden Bethany Bell’in 15 Temmuz tarihinden beri her gece demokrasi nöbetlerine katıldığı belirtilen Ferhad Ercümen isimli bir vatandaşla yaptığı kısa röportaja da yer verildi.

Reuters: Yüz binlerce Türk başarısız darbe girişimini lanetlemek için toplanıyor


Reuters ise Yenikapı’daki büyük mitingi okuyucularına, “Yüz binlerce Türk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başarısız darbe girişimini lanetlemek için toplanıyor” şeklinde duyurdu.

Reuters’ın haberinde Ordu’dan gelerek Yenikapı’daki mitinge katılan 46 yaşındaki Hacı Mehmet Haliloğlu’nun, “Buradayız çünkü bu bayraklar inmeyecek, ezanlarımız susmayacak, ülkemiz bölünmeyecek.” ifadelerine yer vermesi dikkati çekti.

Corriere della Sera: İnsan seli

“Demokrasi ve Şehitler Mitingi” İtalyan basınında da geniş yankı buldu.

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden Corriere della Sera internet sitesinden Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni canlı olarak takipçilerine aktardı.

La Repubblica: İstanbul’da Erdoğan ile birlikte insan seli

Ana akım gazetelerin başında gelen La Repubblica gazetesi ise internet sayfasında “İstanbul’da Erdoğan ile birlikte insan seli” başlığıyla ilk sırada duyurduğu haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefet liderleriyle birlikte 3 milyon kişiyi, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı meydana topladığını yazdı.

ANSA: İstanbul’da demokrasi için büyük miting

İtalyan Rainews24 kanalı da sık sık miting alanından muhabiri aracılığıyla canlı yayınlar yaparken, haberi İtalyan kamuoyuna ilk sıradaki gelişme olarak aktardı. Kanal, milyonlarca insanın Cumhurbaşkan Erdoğan için meydanlara indiğini belirtti. İtalyan haber ajansı ANSA ise haberinde, “İstanbul’da demokrasi için büyük miting. Meydanda Erdoğan ve muhalefet lideri de var” ifadelerine yer verdi.

Le Figaro: İstanbul’daki devasa miting başladı

Fransız Le Figaro gazetesi ise gelişmeleri internet sitesinde “İstanbul’daki devasa miting başladı" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Haberde milyonlarca insanın darbe girişimine karşı son kez bir araya gelerek tepkisini dile getirdiği vurgulandı.

France 24: Yüzbinlerce Türk, Erdoğan’ı desteklemek için İstanbul’da

France 24 haber kanalı da "Yüzbinlerce Türk, Erdoğan’ı desteklemek için İstanbul’da" başlığı ile verdiği haberde, Türk halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birlik çağrısıyla darbe girişimine tepki göstermek için bir araya geldiğini kaydetti.

Haberde mitinge Erdoğan yanlılarının yanı sıra muhalefet partileri CHP ve MHP’nin de kitleler halinde katıldığı vurgulandı. Fransız Le Point dergisi de internet sayfasında "Erdoğan yanlısı devasa miting başladı" başlığıyla verdiği haberde darbe girişimi sonrasında üç haftadır Türkiye’de süren gösterilerin son günündeki mitinge tüm siyasi liderlerin katıldığını belirtti.

Bild: Darbe karşıtı protestoda yüzbinler Erdoğan tezahüratında bulunuyor

Bild gazetesi internet sitesinde “Darbe karşıtı protestoda yüzbinler Erdoğan tezahüratında bulunuyor” üst başlığını kullandı.

Spiegel: İstanbul'da büyük miting: ''Türkiye kutluyor"

Spiegel online sitesinde ise “İstanbul'da büyük miting: ''Türkiye kutluyor'' başlığını kullandı. Frankfurter Rundschau gazetesi de internet sayfasında, İstanbul'da darbe girişiminin büyük bir mitingle protesto edildiğini ve muhalefet partilerinin de mitinge katıldıklarına dikkati çekti.

Alman Rheinische Post gazetesi ise internet sitesinde yüzbinlerce insanın “başkomutanın” davetine icabet ettiğini yazdı. Gazete ayrıca bugünkü mitingin bu zamana kadar İstanbul'da yapılan “en büyük miting” olduğunu vurguladı.

VTM: Yenikapı insan denizi gibi

Flamanca yayın yapan Belçika'nın VTM kanalı, Yenikapı'daki mitinge 3 milyon Türk'ün katıldığını belirtti.

Sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar partisinin üst düzey yetkilileri değil aynı zamanda CHP ve MHP liderlerinin de mitingde hazır bulunduğu vurgulanan haberde, "Yenikapı insan denizi gibi. Gösteri, çok sayıdaki Türk bayrağı nedeniyle kırmızıya döndü.” ifadesi kullanıldı.

Fransızca yayın yapan kamu televizyonu RTBF ise miting alanının 2 saat öncesinden dolduğunu duyurdu. Kanal haberinde, parti sloganlarının yasaklandığı sadece Türk bayraklarına izin verilen mitinge 3,5 milyon kişinin beklendiğini vurguladı. RTBF'nin haberinde, mitingin her ilde kurulacak dev ekranlarda izleneceği, bir dev ekranın da FETÖ elebaşısı Fetullah
Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'da kurulacağı kaydedildi.

ORF: İstanbul’daki mitingde yüzbinler toplandı

Avusturya devlet televizyonu ORF ise, “İstanbul’daki mitingde yüzbinler toplandı” başlığıyla verdiği haberde, “İstanbul’da, Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine yüzbinlerce insan darbeye karşı düzenlenen mitingde bir araya geldi” ifadelerini kullandı. Haberde mitinge CHP ve MHP genel başkanlarının katıldığı belirtilirken, “HDP mitinge davet edilmedi” ifadeleri kullanıldı.

Kurier gazetesi ise internet sayfasında Yenikapı'daki mitinge yüzbinlerce kişinin katıldığını ve 15 bine yakın polisin görev yaptığını belirterek, CHP ve MHP liderlerinin yer aldığı mitinge HDP’nin davet edilmediğini vurguladı. Die Presse gazetesi de “Erdoğan, İstanbul’daki gösteride gücünü kutluyor” başlıklı haberinde devlet başkanının çağrısı üzerine kitlesel mitingde yüzbinlerin bir araya geldiğine dikkat çekildi. Haberde “Pazar günü İstanbul Yenikapı, kırmızı bayrak denizine döndü” ifadelerini kullandı.

İsviçre'nin Almanca yayım yapan 20 Minuten gazetesi ise haberinde darbe girişiminin ardından yüzbinlerce kişinin "birlik mesajı vermek için İstanbul'da bir araya geldiğini" vurguladı.

EKOT: Türkiye demokrasiye sahip çıkıyor

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi" İsveç basınında da geniş yer buldu.

İsveç devlet televizyonu SVT, tarihi buluşmayı izleyicilerine ''Erdoğan' için dev miting'' şeklinde duyurdu. İsveç devlet radyosu EKOT ise ''Türkiye demokrasiye sahip çıkıyor'' başlığını kullanırken, haberin içeriğinde ise ''aşırı milliyetçi MHP, Kemalist ve sola yakın duran CHP, hükümet partisi AKP'ye destek veriyor' ifadelerine yer verdi.

Öte yandan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da tarihi mitinge büyük ilgi gösterdi. Bulgaristan’da yaşayan Türkler, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen mitingi izlemek için televizyonlarının başına toplandı.

Dnevni Avaz: Yüzbinlerce Türk, Erdoğan'ın çağrısı üzerine toplandı

Bosna Hersek'in en çok okunan gazetelerinden Dnevni Avaz internet sayfasında "Yüzbinlerce Türk, Erdoğan'ın çağrısı üzerine toplandı" başlıklı haberinde, Yenikapı'daki mitingden detaylara yer verdi.

Tanjug: Yüzbinlerce insan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek için toplandı

Sırbistan'ın resmi haber ajansı Tanjug ise "Yüzbinlerce insan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek için toplandı" başlığıyla yayınladığı haberde, mitingden fotoğraf ve görüntülere yer verdi. Hırvatistan'ın en çok okunan haber sitelerinden Dnevnik, "Türkiye'de coşku" başlıklı haberinde, vatandaşların ellerinde taşıdığı "Erdoğan, sen Allah'ın bir lütfusun", "Öl de ölelim" dövizlerine dikkati çekti. Mitingin saat saat takip edildiği sitede, İstanbul'da 3,5 milyon kişinin toplandığı belirtilirken, Türk halkının FETÖ'nün darbe girişimini kınamak ve demokrasiyi desteklemek için bir araya geldiği vurgulandı.

Vijesti: Türkiye'de yüzbinlerce insan Erdoğan'ın mitinginde buluştu

Karadağ'ın haber sitesi Vijesti de mitingle ilgili haberinde “Türkiye'de yüzbinlerce insan Erdoğan'ın mitinginde buluştu" başlığını kullandı.

Mitingin ABD'den de izlenebileceğine dikkati çeken site, "Mitingi, başarısız darbe girişiminin sorumlusu Fetullah Gülen de izleyecek." ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.