Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

Kamuda görevden almalar sürüyor

20 Temmuz 2016 Çarşamba::

Darbe girişimi sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda görevden alma ve uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.

Yazı Boyutu : A A A A

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası aralarında Başbakanlık, TBMM ve bakanlıkların da bulunduğu pek çok kamu kurum ve kuruluşunda görevden alma ve uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.

Çankaya'daki Başbakanlık ek binada görevli 257 personel görevden uzaklaştırıldı ve kimlikleri alındı. Görevden uzaklaştırılan personelden 230'unun raportör, 19'unun uzman, 6'sının müşavir, 2'sinin hukuk müşaviri olduğu belirtildi.

TBMM'de de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, aralarında TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Muhammed Bozdağ, Kemal Kaya ve Mustafa Tamirci'nin olduğu çok sayıda üst düzey bürokrat görevden alındı.

En fazla görevden alma MEB'de oldu

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından bakanlıklarda da görevden almalar yapıldı. En fazla görevden almanın gerçekleştirildiği bakanlıklar arasında Milli Eğitim Bakanlığı yer aldı. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15 bin 200 kamu personelinin açığa alınmasının ardından, FETÖ ile irtibatlı özel öğretim kurumlarında görev yapan 21 bin personelin de çalışma ruhsatlarının iptal edilmesine ilişkin süreç başlatıldı. Aktif Eğitim Sendikası'nın 81 ilde şube başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği yapan öğretmenler de görevden alındı. Üniversitelerde de görevden alma işlemleri başlatıldı. YÖK, tüm rektörlerden, üniversitelerindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını, sonucun 5 Ağustos'a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini istedi. Öte yandan YÖK, istifasını istediği bin 577 dekanın istifasına ilişkin rektörlük tekliflerini de kabul etti.

İçişleri Bakanlığında da merkez ve taşra teşkilatlarında görevli 246 mülki idare amiri, 7 bin 899 emniyet, 614 jandarma ve aralarında sahil güvenlik komutanının da bulunduğu 18 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 8 bin 777 personel görevden uzaklaştırıldı.

Görevden uzaklaştırılanlar arasında, 1'i il valisi, 29'u merkez valisi olmak üzere 30 vali, 52 mülkiye müfettişi, 16 hukuk müşaviri, 1 genel müdür yardımcısı ve 2 daire başkanı, 3 şube müdürü, 2 hukuk işleri müdürü, 92 vali yardımcısı, 47 kaymakam ve bir kaymakam adayı olmak üzere 246 mülki idare amiri ile 3 bin 21'i rütbeli 4 bin 774 polis memuru, 92'si sivil memur, 12'si bekçi olmak üzere toplam 7 bin 899 emniyet personeli bulunuyor.

İçişleri Bakanlığınca görevden alınan mülki idare amirleri arasında ise Afyonkarahisar'dan 5, Ankara'dan 7, Bursa'dan 3, İzmir'den 2, Antalya, Adana ve İstanbul'dan ise birer vali yardımcısı yer aldı. Ankara'nın Yenimahalle ve Altındağ, Antalya'nın Serik ve Alanya, İstanbul'un Kadıköy, Bağcılar, Sancaktepe, İzmir'in Karabağlar ve Menderes, Bursa'nın Gemlik, Harmancık ve Yenişehir, Diyarbakır'ın Ergani ve Çermik kaymakamlarının da görevden alındığı öğrenildi.

Ayrıca, 2 tümgeneral, 9 tuğgeneral, 61 albay, 44 yarbay, 55 binbaşı, 93 yüzbaşı, 92 üsteğmen, 42 teğmen, 171 astsubay, 44 uzman çavuş ve bir sivil memur olmak üzere 614 jandarma personeli ile 1 tümamiral (Sahil Güvenlik Komutanı), 3 albay, 9 binbaşı, 2 yüzbaşı, 3 astsubay olmak üzere 18 sahil güvenlik personeli görevden uzaklaştırıldı.

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da açığa alınan mülki idare amirlerinin arasında yer alıyor.

Milli Savunma Bakanlığında da biri müsteşar yardımcısı, 3'ü daire başkanı olmak üzere bir tümgeneral, 2 tuğgeneral ve bir tuğamiral görevden uzaklaştırıldı. Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Milli Savunma Bakanlığı karargahında görevli hakimlerden 5'i kurmay albay, 9'u üye olmak üzere toplam 21 askeri hakim de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözetim altına alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında 393, Gençlik ve Spor Bakanlığında 245, Kalkınma Bakanlığında 16, Maliye Bakanlığında bin 500, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında 300, Gümrük ve Ticaret Bakanlığında 176, Sağlık Bakanlığınca 2, Diyanet İşleri Başkanlığında 492, Rekabet Kurumunda 8, BDDK'da 86, EPDK'da 25, Borsa İstanbul'da (BIST) 51 personel görevden uzaklaştırıldı veya alındı.

Konuya ilişkin diğer bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmalar sürüyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.