Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Mesleki yeterlilikte süre uzuyor

8 Haziran 2016 Çarşamba::

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 40 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getiren düzenlemesinin uygulaması yıl sonuna erteleniyor.

Yazı Boyutu : A A A A

TBMM Başkanlığı’na sunulan Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’yla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca daha önce çıkarılan ve 40 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğunda son tarih olarak 26 Mayıs 2016'yı belirleyen kanunda yeni düzenlemeye gidiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, düzenlemeyle henüz belge alamayan çalışanların istihdam sorunu yaşamaması ve sektör faaliyetlerinin olumsuz etkilenmemesi amacıyla bu yükümlülük hükmü ve bu yükümlülüğe bağlı idari para cezası yıl sonuna kadar erteleniyor.
İŞKUR’A, AB VİZESİ
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), tasarıda yapılan düzenlemeyle, diğer genel bütçe kapsamındaki Kamu İdareleri ve İl Özel Bütçeli İdareler gibi proje karşılığı aktarılan hibe niteliğindeki tutarlardan istifade edebilecek. Bu sayede, Türkiye'nin yeni inovasyon markası İŞKUR, markalaşma sürecinde AB başta olmak üzere diğer ulusal ve uluslararası kuruluşlarla yürüteceği proje ile hibelerden elde edeceği faydayla ivmesini artıracak. İŞKUR, düzenleme sayesinde alacağı hibelerle hem kurumsal kapasitesini güçlendirecek hem de iş gücü piyasasındaki hedef kitlelere yönelik çalışmalarla istihdamın korunması ve geliştirilmesi, işsizliğin önlenmesi, kadınların iş gücüne katılımının artırılması gibi konularda ilave kaynak sağlayacak.
EMEKLİYE 2 MİLYAR ÖDENECEK
Tasarıyla, memur emeklileri 30 yıl üzerindeki ikramiye ödemesinin farklarını dava açmaya gerek kalmadan yapacakları başvuruyla alabilecek. 408 bin memur emeklisini kapsayan düzenlemeyle, 2 milyar lira civarında ödeme yapılacak. Daha önce müracaatta bulunanlarda, başvuru şartı aranmayacak. Düzenleme kapsamında 7 bin 500 liraya kadar olan ödemeler ilk üç ayda, üzerindeki tutarlar da yasal faiziyle birlikte ilk ödemeden bir yıl sonra aynı ay içinde, iki taksit halinde ödenecek. Tasarı, sigorta prim teşviklerinde de düzenleme getiriyor. Tasarı, geriye yönelik yararlanılan teşviklerin, istihdam ve yatırımların artırılmasına herhangi katkı sağlamadığı dikkate alınarak, kaldırılmasını öngörüyor.

HER BİR ÇALIŞANIN CEZASI 500 TL

Ahşap kalıpçısından alüminyum kaynakçısına, bacacıdan betonarme demircisine, duvarcıdan otomotiv mekanikçisine kadar 40 meslek grubuna getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluğu tebliğine aykırı davranan işverenlere, Çalışma ve İş Kurumu il müdürü tarafından her bir çalışan için 500 Türk Lirası idari para cezası verilmesi ön görülüyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.