Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

İşgücü maliyeti yüzde 12 arttı

8 Haziran 2016 Çarşamba::

Saatlik işgücü maliyeti endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,2 yükseldi.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 Ocak-mart dönemine ilişkin "İşgücü Maliyeti Endeksi"ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, yılın ilk çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,2 artış gösterdi. Endeks, sanayi sektöründe yüzde 9,3, inşaat sektöründe yüzde 11,8 ve hizmet sektöründe yüzde 14,1 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyet endeksinde en yüksek artış 25,1 idari destek hizmetleri faaliyetlerinde görüldü.

Saatlik kazanç endeksi

Ücretli çalışana yapılan düzenli ve düzensiz ödemelerdeki saatlik değişimin göstergesi olan mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi yılın ilk çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,1 yükseldi. Endeks değerlerindeki artış oranları sanayi sektöründe yüzde 9,2, inşaat sektöründe yüzde 10,3 ve hizmet sektöründe yüzde 14,1 olarak gerçekleşti.

Söz konusu endekste en yüksek artış yüzde 26,4 ile idari destek hizmetleri faaliyetleri sektöründe gerçekleşti.

Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi

İşverenin yaptığı sosyal güvenlik, ihbar ve kıdem tazminatı ödemelerindeki saat başı değişimin göstergesi olan mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 16,6 arttı. Endeks değerleri, sanayi sektöründe yüzde 14,3, inşaat sektöründe yüzde 11,3, hizmet sektöründe ise yüzde 18,6 yükseldi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde bir önceki çeyreğe göre en büyük değişim yüzde 25,4 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe gerçekleşti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.