Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

'Sığınmacıların ürettiği ürünleri ABD'ye satma fikrimiz var'

18 Mayıs 2016 Çarşamba::

DEİK Başkanı Vardan, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara emek yoğun sektörlerde iş verip, onların ürettiği ürünleri gümrüksüz Amerika'ya satma konusunda bir fikirleri olduğunu söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara başta tekstil olmak üzere emek yoğun sektörlerde iş verip, onların ürettiği ürünleri gümrüksüz Amerika'ya satma konusunda bir fikirleri olduğunu söyledi.

Bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Vardan,Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara başta tekstil olmak üzere emek yoğun sektörlerde iş verip, onların ürettiği ürünleri gümrüksüz Amerika'ya satma konusunda bir fikirleri olduğunu kaydetti.

Ancak bu fikrin henüz ham olduğunun altını çizen Vardan, "Suriyelilerin özellikle tekstil alanında istihdam edilmeleri, ham maddenin de Amerika'dan getirilmesi şartıyla burada üretilen ürünlerin Amerika'ya gümrüksüz sokulmasının mümkün olup olmadığına bakıyoruz" dedi.

Vardan, bu konuyu Türkiye-ABD Ekonomik ve Ticari Stratejik İşbirliği Çerçevesi (ETSİÇ) bünyesindeki iş adamları ile görüşeceklerini, eğer bu fikir onlar tarafından da kabul görürse, ardından bunu hükümetlere tavsiye kararı niteliğinde sunacaklarını ifade etti.

'Herkesin kazanacağı bir mekanizma oluşturma gayretindeyiz'

Vardan, kendilerinin Suriyelilerin durumunu ETSİÇ'de gündeme getirmek için ham bir çalışma yaptıklarını anlattı.

Burada problemlerinin iki yönlü olduğuna işaret eden Vardan, sözlerine şöyle devam etti:

"Birisi buradaki Suriyelilerin istihdamını sağlayacak bir mekanizma bulmak, ikincisi ABD'ye tekstil ihracatının önünü açabilmek. Bunu sağlayabilecek bir organizasyon yapabilir miyiz? Çünkü ABD'ye girişte gümrük vergisi var, tekstilde kotamız var... Eskisi gibi mal satamıyoruz. Rakamlar düşmüş vaziyette. Bunu en azından eski seviyesine getirebilir miyiz diye bakıyoruz. Bu mevcut durumda olmuyorsa, alternatif geliştiririz. 'Gelin Suriyelileri çalıştıralım, hem sosyal olarak onlara iş vermiş oluruz, hem bunu yaparken sizin pamuğunuzu kullanalım; böylece siz de kazanın, Suriyeliler de kazansın, biz de kazanalım'... Böyle bir mekanizmayı oluşturma gayreti içindeyiz."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.