Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Herkese parayı daha iyi kullanma yolu öğretilecek

9 Mayıs 2016 Pazartesi::

Vatandaşlar, hisse senedi işlemlerinden kredi kullanımına, BES’ten DASK’a kadar birçok konuda bilgi sahibi olacak...

Yazı Boyutu : A A A A

Kredi kartı kullanımından sigortaya, borsadan bütçe yönetimine kadar birçok konuda vatandaşın bilgisi artırılacak. Bunun için planlanan eğitim 27 Mayıs'ta internet aracılığıyla başlayacak.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'de finans dünyasında çok sayıda ürün ve hizmetin sunulmasına rağmen finansal okur yazarlık seviyesi ile farkındalığın düşük olduğunu söyledi. Bunun için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) görevlendirildiğini söyleyen Şimşek, "SPK ve BDDK koordinatörlüğünde çeşitli kurumlarımızla finans eğitimine yönelik web sitesi hazırlandı. www.finansalegitim.gov.tr adresinden ulaşılabilecek site 27 Mayıs'ta kullanıma açılacak. Eğitim videoları, araçlar, testler bulunacak ve ücretsiz olacak" dedi.

Programda bütçe ve para yönetimi, finansal kurumların verdiği hizmetler, kredi türleri, kredi kartı kullanım esasları, sermaye piyasası araçları, borsa ve işlem esasları, BES, kurumsal yönetim, türev araçlar, DASK, sigorta ürünleri gibi bankacılık ve sermaye piyasasına ilişkin birçok konuda bilgi verilecek.

ÖĞRETMENLERE DE EĞİTİM

Millî Eğitim Bakanlığı ile öğretmenlere yönelik bir sertifikasyon programı başlatılması için protokol imzalanmasının kararlaştırıldığını anlatan Şimşek, "Millî Eğitim Bakanlığı ile düzenlenecek programı finansal okuryazarlık ile ilgili eğitimlerin geniş kitlelere ulaşmasına imkân sağlayacağı için ülkemizin finansal okuryazarlık düzeyinin gelişimine önemli katkı sağlamasını bekliyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.