Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Londra'da ilk Müslüman belediye başkanı oldu

7 Mayıs 2016 Cumartesi::

İşçi Partisi'nin adayı Sadık Khan, Londra'nın ilk Müslüman belediye başkanı olmayı başardı.

Yazı Boyutu : A A A A

Başkent Londra'da iki dönemdir Türk kökenli Boris Johnson'ın yürüttüğü belediye başkanlığına gelecek yeni ismi belirlemek için seçmenler perşembe günü sandık başına gitti. İşçi Partisi adayı Sadik Khan ile iktidardaki Muhafazakar Parti'nin adayı Zac Goldsmith arasında geçen yarışta, 1 milyon 310 bin 143 seçmenin oyunu alan Sadık Khan, Londra'nın yeni belediye başkanı oldu. Rakibi Goldsmith ise 994 bin 614 oyda kaldı.

Oyların yüzde 56,8'ini alarak Londra Belediyesi'ndeki 8 yıllık Muhafazakar Parti dönemine son veren Khan, sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada, Londralı olmaktan ve bu göreve getirilmekten büyük onur duyduğunu belirterek, tüm seçmenlere teşekkür etti. 46 yaşındaki Khan, Londralılara konut, iş ve temiz hava sözü verdi.

Khan'ı sosyal medya üzerinden kutlayan İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn, "Tebrikler. Herkesin eşit olduğu bir Londra oluşturmak adına seninle çalışmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Babası otobüs şoförü olan Khan'a, Muhafazakar Partili bakan Sajid Javid'den de destek geldi. İngiltere İş, Yenilik ve Ticaret Bakanı Javid, twitter hesabından, "Pakistanlı başka bir otobüs şoförünün oğlundan tebrikler" yazarak Khan'ı seçim zaferi nedeniyle kutladı.

Pakistanlı göçmen bir ailenin çocuğu olarak 1970 yılında Londra'da dünyaya gelen Khan, Kuzey Londra Üniversitesi'nde hukuk eğitimi aldı.

Dönemin İngiltere Başbakanı Gordon Brown tarafından 2008 yılında Toplumlardan Sorumlu Devlet Bakanı olarak atanan Khan, daha sonra Ulaşım Bakanlığı görevini yürüttü.

Mayıs ayında yapılan genel seçimden sonra gölge kabinede "Londra'dan Sorumlu Bakan" görevine getirilen Khan, belediye başkanlığına aday olmak için bu görevinden istifa etti.

Evli ve iki kız babası Khan, 2005 yılından bu yana Londra'nın güneyindeki Tooting bölgesini İngiliz Parlamentosunda temsil ediyor.

Londra Belediye Başkanlığı koltuğunda 2008 ve 2012 yıllarındaki son iki seçimi kazanan, Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal Bey'in torununun oğlu ve ülke siyasetinin renkli isimlerinden Muhafazakar Partili Boris Johnson oturuyordu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.