Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Galatasaray Odeabank EuroCup şampiyonu oldu

28 Nisan 2016 Perşembe::

Galatasaray Odeabank, Strasbourg'u 78-67 yenerek EuroCup şampiyonluğunu kazanan ilk Türk basketbol takımı oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Galatasaray Odeabank, ilk maçta 4 sayı farkla kaybettiği EuroCup finalinin rövanş maçında Strasbourg'u 78-67 yenerek şampiyonluğu kazandı. Böylece Eurocop tarihinde ilk defa bir Türk basketbol takımını şampiyonlukta gördü.

Deplasmandaki ilk maçı 66-62 kaybetmesine karşın, rövanşta rakibine 11 sayı farkla üstünlük sağlayan sarı-kırmızılı ekip, ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaşırken, gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde yer alma hakkını da elde etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray Odeabank, Micov, Schilb, Sinan Güler ve Göksenin Köksal'la hem dış atışlarda hem de pota altında etkili oldu. İlk periyot 27-16 Galatasaray Odeabank'ın üstünlüğüyle geçildi.

Strasbourg, ikinci çeyrekte oyunu dengelemesine karşın, sarı-kırmızılı ekip, Schilb ve Micov'un basketleriyle devreye 8 sayı farkla 43-35 önde girdi.

İkinci yarıya Göksenin Köksal'ın 3 sayılık basketleriyle başlayan Galatasaray Odeabank, Duport'un son saniyedeki 3 sayılık basketiyle Galatasaray Odeabank, dördüncü periyoda 61-54 önde girdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan son çeyrekte Lacombe'nin sayılarına McCollum ve Lasme ile karşılık veren Galatasaray Odeabank, 36. dakikada skoru 73-60 yaptı. Rakibin top kaybı sonrası Sinan Güler'in turnikeden kazandırdığı basketle Galatasaray Odeabank, karşılaşmadan 11 sayı farkla 78-67 galip ayrıldı.

Galatasaray Odeabank, bu galibiyetle ULEB Avrupa Kupası'nda 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu.

Erdoğan'dan Galatasaray'a tebrik

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zagreb'ten İstanbul'a hareketinden önce Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i telefonla arayarak, sarı-kırmızılılı ekibin ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunu kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'na başarı dileklerini de ilettiği belirtildi.

TBF Başkanı Galatasaray Odeabank'ı kutladı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyon olan Galatasaray Odeabank'ı kutladı.

Erdenay, TBF'nin internet sitesinde yer alan kutlama mesajında, Galatasaray Odebank'ın Türk sporu adına büyük bir başarı elde ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı, Avrupa Kupası şampiyonu olarak Türk sporu ve Türk basketbolu için çok büyük bir başarı elde etmiştir ve gurur kaynağımız olmuştur. Galatasaray Spor Kulübü camiasını, yöneticilerini, basketbol takımının sporcularını, teknik ve idari kadrosu ile emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.