Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

"Biz Müslümanların anlayışında karamsarlığın asla yeri olamaz"

15 Nisan 2016 Cuma::

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sözüm ona İslam adına mazlumlara saldıran, canlarına kasteden, mallarını yağmalayan terör örgütleri asla bu mukaddes dinin temsilcisi olamaz. Çünkü bizim dinimiz barış dinidir, sulh dinidir." dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan islam alemine tarihi konuşma....Erdoğan, “Artık kendi meselelerimizi kendimiz çözelim” diyerek diriliş çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanlarına hitap ederek, "Önümüzdeki sorunlar büyüktür. Çok ciddi meselelerle mücadele ediyor zor ve sancılı bir dönemden geçiyoruz. Ancak hiçbir zaman ümidimizi kaybedemeyiz. Biz Müslümanların anlayışında karamsarlığın asla yeri olamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna akşam yemeği verdi. Dolmabahçe Sarayı Muayede Salonu'nda yemeğe Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

ERDOĞAN'DAN DOLMABAHÇE SARAYI'NDA LİDERLERE YEMEK VERDİ

"TEŞKİLATIN BAŞARISI TÜM İSLAM DÜNYASININ BAŞARISI OLACAKTIR"

Yemekte liderlere bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zirvenin başarısı hepimizin başarısı teşkilatın başarısı tüm İslam dünyasının başarısı olacaktır" dedi.

ERDOĞAN'DAN TARİHİ ÇAĞRI

Misafirlerine katılımlarından dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet ve Barış İçin Birlik ve Dayanışma teması ile düzenlenen zirvede alınan karların İslam alemine hayırlı olmasını diledi. Kararları almak kadar onları layıkıyla uygulamakta önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu zirveden en büyük beklentimiz tüm dünyadaki tüm Müslümanlara İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içerisinde oldukları mesajı verebilmektir. Hedefimiz Tüm İslam aleminin geleceğe umutla bakmasını sağlamaktır. İnşallah bu zirve hepimiz için yeni bir dönemin başlamasına vesile olur. Bu zirve ile akan kanı ve gözyaşını bir nebzede olsa azaltma niyetindeyiz" dedi.

10 SORUDA İSLAM ZİRVESİ


"MÜSLÜMANLARIN ANLAYIŞINDA KARAMSARLIĞIN ASLA YERİ OLAMAZ"

İslam ülkeleri arasında daha iyi bir diyalog ortamının oluşmasında hizmet edebilme gayesiyle yola çıktıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Farklılarımızı değil ortak paydalarımızı ön plana çıkarmamız gerekiyor. İslam ülkelerin küresel refahta layık oldukları payı alabilmeleri için gerekleri adımları atabilme azmiyle bir arada bulunuyoruz. Önümüzdeki sorunlar büyüktür. Çok ciddi meselelerle mücadele ediyor zor ve sancılı bir dönemden geçiyoruz. Ancak hiçbir zaman ümidimizi kaybedemeyiz. Biz Müslümanların anlayışında karamsarlığın asla yeri olamaz. Her imtihan iyi değerlendirildiğinde aynı zamanda bir imkandır bir fırsattır. Birleşmiş Milletlerden sonra en büyük uluslararası örgüt olan İslam İşbirliği teşkilatı üyesi ülkeler olarak göstereceğimiz dayanışma bizleri bugünden çok daha iyi noktalara taşıyacaktır. Bunun için yapmamız gerek şey her alanda çok çalışmak dayanışmamızı arttırmak kardeşliğimi perçinlemektir. Ayrıca bilime teknolojiye iyi eğitime yani geleceğe gelecek nesillere yatırım yapmaktır. Adaleti ve barışı hem içeride hem dışarıda hakim kılmaktır. Ben bu ilkelere ve vizyonla hareket ettiğimizde istikbalimizin de daha aydınlık olacağına inanıyorum. Hepimiz kendimiz ve vatandaşlarımız için daha huzurlu daha mutlu daha adil bir dünya arzuluyoruz. Ben bu zirvenin barış ve dayanışma içerisinde bir İslam aleminin teşekkülüne katkı sağlamasını diliyorum. Dönem başkanlığımız süresince de bu ideallerin vücut bulması için gecemizi günümüze katarak çalışacağız. Bu yolda sizlerin desteği ve katkısı çok önemlidir. Zirvenin başarısı hepimizin başarısı teşkilatın başarısı tüm İslam dünyasının başarısı olacaktır."

ERDOĞAN FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI ABBAS İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslami İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılım sağlamak üzere Türkiye'ye gelen teşkilat üyesi devlet adamları onuruna verdiği akşam yemeğinin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile görüştü.

Dolmabahçe Sarayındaki ikili görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.