Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Pimco: Dünya ekonomisine 3 şey yön verecek

29 Mart 2016 Salı::

Dünyanın en büyük fon yöneticisi Pimco 'küresel ekonomik görünüm' raporunu yayımladı.Raporda 2016 için dünya ekonomisine 3 unsurun yön vereceği belirtiliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Dünyanın en büyük fon yöneticisi Pacific Investment Management Company (Pimco) müşterilerine gönderdiği notta, dünya ekonomisinin 2016'da izleyeceği olası rotayı çizdi.

Dünya ekonomisine üç ana dinamiğin yön vereceğini belirten Pimco, küresel ekonominin yönünü çizecek üç unsuru; Çin, emtia ve merkez bankaları olarak sıraladı.

Raporda küresel ekonomik büyümenin cansız kalacağına ve merkez bankalarının aşırı parasal gevşemeyle güçlerinin sınırlarını test edeceklerine vurgu yapılıyor.

Pimco, üç unsuru şu şekilde ayrıntılandırıyor:

Çin: Pimco'nun ana senaryosuna göre, Çin para birimi yuan kademeli olarak değer kaybetse de her şeye rağmen gücünü koruyacak. Tabi bu durum Çin'in hızla eriyen döviz rezervlerinin tükenmeden dev sermaye akışının devreye girmesine bağlı.


Emtia: Pimco petrolün yükseleceğini ve yükselirken beraberinde diğer emtiaları da yukarı çekeceğini öngördü. Pimco gönderdiği notta petrol için " Emtia masamızın hazırladığı analize göre, düşük fiyatın tetikleyeceği talep artışı ve yüsek arzın uzun vadede dengelenmesiyle petrol fiyatı 50 dolara çıkabilir. Bu arada petrol varil fiyatının yakın vadede tekrar 30 dolar altına düşme riskinin varlığından da haberdarız" diye yazdı.

Merkez bankaları: Pimco'nun müşterilerine gönderdiği notun merkez bankaları bölümünde, " Merkez bankaları varlık fiyatlarını belirli seviyede tutmak için izledikleri gevşek para politikalarının sonuna yaklaşıyorken varlık fiyatlarını destekleyici, büyüme ve enflasyon için adımlar atabilirler. Geri dönüş azalıyor olsa da..." ifadeleri yer aldı.

Sonuç olarak Pimco'ya göre küresel büyüme düşük kalacak. Ancak ufukta bir kriz görünmüyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.