Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Draghi'den AB liderlerine uyarı

18 Mart 2016 Cuma::

Avrupalı liderleri ekonomiyi canlandırmak için para politikasının tek başına yeterli olmayacağını belirten Draghi, "ECB, tek başına ekonomiyi düzeltemez" yarısında bulundu.

Yazı Boyutu : A A A A

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Mario Draghi, Avrupalı liderleri ekonomide büyümeyi artırmak için para politikasının tek başına yeterli olmayacağı konusunda uyardı ve hükümetlerin yapısal reformlar yoluyla üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini ifade etti.

Draghi, AB liderlerine yaptığı sunumda, "Geçtiğimiz birkaç yılda ekonomike toparlanmayı yönlendiren tek şey para politikası oldu, ancak para politikası Euro Bölgesi ekonomisinin bazı temel yapısal zayıflıklarını düzeltemez. Bu nedenle yapısal reformlara, kamu yatırımlarına ve düşük vergilere ihtiyaç var" diye konuştu.

Liderlerle görüşmesinin ardından gazetecilere de bilgi veren Draghi, "Ekonomi, yavaş bir ivmeylede olsa toparlanıyor. Ekonominin çeşitli parçalarında iyileşmelerin işaretlerini görüyoruçz. Ancak riskler aşağı yönlü olmaya devam ediyor ve bu risklerin bazıları yoğunlaşıyor" dedi.

'Faiz oranları düşük veya daha düşük kalacak'

ECB Başkanı Draghi, faiz oranlarının şu anda ve kayda değer bir zaman için düşük veya daha düşük kalmasını beklediğini bildirdi.

AB liderlerine ekonomik görünüme ilişkin olarak Brüksel'de bilgi veren Draghi, "Yönetim Konseyi faiz oranlarının uzun bir zaman için

ve varlık alım programı sona erdikten sonra da cari seviyede veya daha düşük seviyelerde kalmasını bekliyor" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.