Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Üst düzey yöneticilerin korkulu rüyası 'Uber Sendromu'

4 Mart 2016 Cuma::

Üst düzey yöneticilerin korkulu rüyası 'Uber Sendromu' IBM 2015 C-Seviye Yönetici Raporu, tüm dünyada üst düzey yöneticilerin korkulu rüyasının, tamamen farklı bir iş modeli ile piyasaya giren bir rakibin sektördeki diğer firmaları yerle bir etmesi olarak tanımlanan "Uber Sendromu" olduğunu ortaya koydu.

Yazı Boyutu : A A A A

Tamamen farklı bir iş modeli ile piyasaya giren bir rakibin diğer firmaları yerle bir etmesi olarak tanımlanan "Uber Sendromu", üst düzey yöneticilerin korkulu rüyası oldu. IBM 2015 C-Seviye Yönetici Raporu, IBM Türk Ülke Lideri Mehmet Dilek tarafından düzenlenen toplantı ile açıklandı. Söz konusu rapor Amerika'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Asya'ya kadar 70 ülkeden 5 bin 247 üst düzey yöneticinin katılımı ile hazırlandı. Türkiye'den de 165 yöneticinin katıldığı araştırma, liderlerin geleceğe nasıl baktığını, trendleri nasıl belirlediklerini ve şirketlerini "yıkım (disruption) çağında" nasıl konumladıklarını inceliyor.

Rapor, tüm dünyada üst düzey yöneticilerin korkulu rüyasının, tamamen farklı bir iş modeli ile piyasaya giren bir rakibin sektördeki diğer firmaları yerle bir etmesi olarak tanımlanan "Uber Sendromu" olduğunu ortaya koydu.

Raporda, üst düzey yöneticilerin endüstri dışından gelecek rakipler konusunda oldukça endişeli olduğu belirtilirken, tüm dünyada araştırmaya katılan üst düzey yöneticilerin yüzde 54'ünün, Türkiye'den katılan yöneticilerin ise yüzde 49'unun rekabetin dışarıdan geleceğini düşündüğü kaydedildi.

Öneriler

IBM 2015 C-Seviye Yönetici Raporu'nda yöneticiler için önerilere de yer verildi. Şirketlerin dijital istilaya hazır olmaları için önerilerin yer aldığı raporda, en önemli kararların müşterilere en yakın kişiler tarafından alınması gerektiği belirtildi. Şirketlerin yeni iş ortakları kurmak için planlarını yoğunlaştırması gerektiği de tavsiye edilen raporda, Alibaba, eBay, Spotify ve WhatsApp gibi şirketlerin ortak özelliklerinin diğer şirketlerin müşterilerine ulaştıkları sanal bir network'te kilit nokta haline gelmeleri olduğu; bu nedenle farklı satıcı ve alıcıların buluştuğu, bilgi alışverişinde bulunulan, öngörülerin paylaşıldığı online bir forum alanı oluşturmanın doğru bir strateji olduğu dile getirildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.