Bugün: 23 Kasım 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Çalışırken nasıl iş aranır?

1 Mart 2016 Salı::

Yenibiris.com’da iş arayanların yaklaşık yarısı halen bir işte çalışıyor. Uzmanlar da iş bulmadan mevcut işten ayrılmamayı öneriyor. Çalıştığınız iş yerinden ayrılıp iş aramak demek, kestiremediğiniz bir işsizlik süresi, biriken kredi kartı borçları, işsizlik psikolojisi, sonuç olarak da artan stres demek.

Yazı Boyutu : A A A A

Bunları yaşamak yerine çalışırken iş aramak en mantıklısı. Sonuçta halen çalıştığınız için iş görüşmelerinde de kendinizi işsiz olmaya göre daha rahat hissedersiniz. Çalışma şartlarıyla ilgili daha objektif kıyas yapma imkanınız olur. Çalışırken iş arama konusunda dikkat edilmesi gerekenler şöyle:

1-Kendinizi açık etmeyin: Bu durumun anlaşılması kovulmanız anlamına gelebilir. Görüşmeleri mesai dışına almaya çalışın. Olmuyorsa, hepsini tek güne toplayın ve o gün izin alın. Doktora gideceğim diye takım elbise, fönlü saçlarla çıkmanız dikkat çekecektir.

2-Ofis malzemelerini kullanmayın: Evet, çoğu çalışan böyle yapıyor ama bilgisayardaki hareketleriniz gözlenmiyorsa bile iş bilgisayarınızdan iş ararken dikkatli olun. Bilgisayarlarınızın arama geçmişinde kolaylıkla görülür. Cepten mobil uygulamaları kullanmak risksizdir. Yazıcıdan özgeçmişinizi basarken de çok dikkatli olun, hatta bu işi dışarda halledin.

3-Eski referanslarınızı kullanın: İş görüşmesinin başında hâlihazırda çalıştığınızı bu nedenle güncel referansları veremeyeceğinizi belirtin. Eski iş yerlerinizden referanslar verin.

4-Gizli bir görüşme talep edin: Gittiğiniz firmalara durumunuzu açıklayın ve yaptığınız görüşmenin gizli kalmasını istediğinizi belirtin. Birçok insan böyle yapıyor ve gizliliğinize saygı duymak zorundalar.

5-Bu durumu iş arkadaşlarınıza fısıldamayın: Ne kadar güvenirseniz güvenin, ne kadar samimi olursanız olun yeni bir iş aradığınızı iş yerinden kimseye söylemeyin. En yakın arkadaşınız bile ağzından kaçırabilir, yöneticinin kulağına gidebilir. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın.

6-Görünür olacak mısınız karar verin: İş arama sitelerinde özgeçmişinizi pasif hale almanız sadece başvurduğunuz firmaların sizi görmesini sağlar. Şu an çalıştığınız firmanın İK’cıları sizi göremez. Ama iyi düşünün, aktif konumda olmak, başvurmasanız bile bütün firmaların sizi görmesi böylece şansınızın artması demek.

7-İletişim bilgisine dikkat: Özgeçmişinize işyeri telefon ve kurumsal eposta adresinizi yazmadığınızdan emin olun. Cep telefonunuz da yanınızda olmalı, her an aranıp görüşmeye çağrılabilirsiniz. Telefon geldiğinde de duyulmayacağınız bir yere gidin veya uygunsuz bir durumdaysanız “Şu an bir toplantıdayım, 1 saat sonra arar mısınız ya da ben sizi arayabilir miyim” deyin.

8-İşinizi de ihmal etmeyin: Artık ruhen mevcut işyeriyle bağınızı koparsanız bile, bir profesyonel gibi düşünüp işinizi eksiksiz yapmaya gayret edin.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.