Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Türkiye'nin en zengini belli oldu!

29 Şubat 2016 Pazartesi::

Forbes'ın her yıl açıkladığı Türkiye'nin en zengin kişileri listesi belli oldu. Listenin zirvesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Murat Ülker yer alıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Forbes, Türkiye'nin en zengin kişileri listesini açıkladı. Listenin zirvesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Murat Ülker yer alıyor. Geçen yıl 4.4 milyar dolar serveti bulunan Murat Ülker, bu yıl ise 2.9 milyar dolarlık serveti ile ilk sırada yer aldı.

Habertürk'ün haberine göre ikinci sırada 2.6 milyar dolarlık servetiyle Hüsnü Özyeğin bulunuyor. Ferit Şahenk ise 2.4 milyar dolarlık serveti ile üçüncü sırada yer aldı. İlk 3'ye yer alan isimlerin toplam servetinde 1.8 milyar dolarlık erime yaşandı.

Ortalama servet geçen yıla göre azalarak 863 milyon dolardan 821 milyon dolara indi. Toplam 114 kişinin bulunduğu listede 21 kadın zengin yer alıyor. Forbes Türkiye listesinde yer alan 31 kişi yarın açıklanacak "dünyanın en zenginleri" listesinde de bulunuyor.

İlk 100'e 18 yeni isim girerken geçen yıl 8 olan milyarder kadın sayısı bu yıl 5'e geriledi.

KARAMEHMET ARTIK MİLYARDER DEĞİL!

Geçen yıl 1 milyar 150 milyon dolarlık servetiyle 26'ncı sırada bulunan Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, bu yıl 66'ıncı sıraya geriledi.

İlk 100'deki 114 kişinin servetlerinin toplamı 94.7 milyar dolara indi. Bu rakam geçen yıl 100.4 milyar dolar seviyesindeydi.

İLK KEZ MİLYARDER OLANLAR...

Listede "milyarderler" ligine bu yıl yeni isimler katıldı. Akfen Holding'in patronu Hamdi Akın, LC Waikiki'nin sahibi Mustafa Küçük ve Taha Holding'in patronu Şefik Yılmaz Dizdar bu yıl "milyarderler kulübüne" katılan isimler oldu.

Listedeki isimlerin 58'i turizm, 43'ü finans, 39'u perakende sektöründe faaliyet gösteriyor.

EN ZENGİN AİLE KOÇ AİLESİ

En zengin aile 8.74 milyar dolarlık serveti ile Koç Ailesi. İkinci sırada 6.2 milyar dolarla Sabancı Ailesi yer alıyor. Üçüncü sırada Şahenk Ailesi var. Şahenk Ailesi'nin serveti 4.9 milyar dolar. Ülker Ailesi'nin 4.77 milyar dolar, Arkas Ailesi'nin ise 3.1 milyar dolar serveti bulunuyor.

Kaynak: Habertürk

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.