Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Dağılan 'komisyon' için art arda açıklamalar

17 Şubat 2016 Çarşamba::

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yaşanan dünkü krizin ardından, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin art arda açıklamalar geldi.

Yazı Boyutu : A A A A

Yeni bir sivil anayasa yapmak için yola çıkan Anayasa Mutabakat Komisyonu'nda masa, üçüncü toplantıda dağıldı. AK Parti ve CHP’li vekiller arasındaki 'sistem' tartışması yaşandı. Dünkü gerginliğin ardından Anayasa Mutabakat Komisyonu'na ilişkin bugün peş peşe açıklamalar geldi.

Başbakan ve TBMM Başkanı’ndan çağrı

Siyasi partilere çalışmaların devamı yönünde çağrı yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ön şart olmaksızın her konunun konuşulabileceği bir çerçeveyi masada tutmamız gerektiğini ifade ediyorum. Sayın Meclis Başkanımızdan da başlattığı bu güzel teşebbüsü devam ettirme yönünde iradesini sürdürmesini rica ediyorum" şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman de "Dört siyasi partinin sayın genel başkanlarına, yeni bir anayasa yapımı yönünde, çalışmaların kaldığı yerden devamı konusunda çağrıda bulunuyorum" açıklamasını yaptı. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Kahraman, "CHP olumlu yanıt vermezse MHP ve HDP ile devam edilebilir" dedi.

CHP’nin şartı

CHP’li Komisyon üyesi Bülent Tezcan yaptığı açıklamada “parlamenter sisteme sadık kalınırsa masaya otururuz" şartını bildirdi.

HDP: Hertürlü dayatmaya karşıyız

HDP'li Komisyon üyesi Meral Danış Beştaş, Davutoğlu ve Kahraman'ın açıklamaları öncesi yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Bu mevcut durumu tartışacağız. Anayasa yapım süreci ile ilgili yaklaşımımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Anayasa yapım sürecinin gerçekten halk ile birlikte katılımcı bir yöntemle yapılması gerektiği konusunda ısrarcıyız. Her türlü dayatmaya karşıyız. Dayatmalarla değil, şeffaf katılımcı bir yöntem ile Anayasa yapımının halk ile birlikte bu sürecin devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu böyle aceleye, oldu- bittiye getirilecek tek partinin düşüncelerini yansıtan bir yöntem ile olmaz. Tartışmaların devam etmesi gerekiyor. Türkiye'nin halen bir anayasası yok. Ama, bu konudaki tutumumuzu belirlemek için yetkili kurullarla bir araya geleceğiz. Durumu değerlendirip kamuoyuna açıklama yapacağız."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.