Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Suriyeli çalışan sayısını vali belirleyecek

14 Ocak 2016 Perşembe::

Bakanlar Kurulu’nda kabul edilen ve iş yerlerinde istihdam edilecek Suriyeli mülteci sayısına yüzde 10 kota getiren düzenlemenin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Sinem ERCİYAS ANKARA
Türk iş gücünü korumak amacıyla konulacak yüzde 10 kotanın yanı sıra, bazı sektörlerde onay şartı getiriliyor. Bu kapsamda Suriyelilerin sağlık, eğitim, mühendislik alanlarında istihdam edilebilmeleri için ilgili bakanlıktan işverenlerin onay alınması gerekecek. Suriyelilerin istihdam alanları bulundukları ili kapsayacak ve sayılarını valiler belirleyecek.

Çalışma izni ile birlikte güvenliği tehdit edebilecek tedbirler de düşünüldü. Bu kapsamda güvenlik ve iş gücü açısından sorun oluşturabilecek şehirlerde çalışmalarına izin verilmeyecek. İzni bulunmayan Suriyelinin çalıştığı tespit edildiğinde, 10 bin TL’ye kadar varan para cezası uygulanacak. Türkiye genelinde yaklaşık olarak 2.4 milyon Suriyeli yaşıyor. Bunlardan yaklaşık olarak yarısının çalışma hayatına katılacak durumda olduğu öngörülüyor.

Çalışma izni konusunda yapılan düzenleme ile birlikte istihdama katılacak kayıtlı Suriyeli sayısının ilk olarak 200 bine yakın olması bekleniyor. Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin yaklaşık 7 bin 500’ü çalışma iznine sahip. Kayıt dışı olarak çalışan Suriyeli sayısı ise 400 bin. Çalışma izni ile birlikte kayıt dışı olarak çalışan Suriyelilerden kaynaklanabilecek haksız rekabetin önlenmesi sağlanacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.