Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Küresel piyasalarda 2.3 trilyon dolar buhar oldu

9 Ocak 2016 Cumartesi::

Çin'de borsaların iki kez işlemleri durdurması ve gelen olumsuz ekonomik veriler dünya piyasalarına son yirmi yılın en kötü yeni yıl başlangıcını yaşatmasına neden oldu. Küresel piyasalarda endekslerin haftalık kaybı 2.3 trilyon doları aştı.

Yazı Boyutu : A A A A

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'de borsaların bir haftada iki kez işlemleri durdurmasının tetiklemesiyle yılbaşının ardından uluslararası piyasalar çok büyük bir volatilite (oynaklık) ile karşı karşıya kaldı. Japonya başta olmak üzere Asya borsaları, Avrupa ve ABD hisse senedi piyasalarındaki endeksler büyük kayıplar yaşadı.

Financial Times'ta yer alan haberde S&P Dow Jones endeksine göre Çin kaynaklı küresel dalgalanmanın ardından borsalarda işlem gören dünya genelindeki şirketler yaklaşık 2.3 trilyon dolar kaybetti. Uzmanlara göre bu rakam son 20 yıldır yeni yıl haftasının en kötü borsa başlangıcı oldu.

864 milyar dolar eridiler

Tarihindeki en kötü yeni yılın dört gününü yaşayan ABD'de S&P 500 haftayı yüzde 6 düşeşle kapadı.

S&P 500'de işlem gören şirketlerin piyasa değerindeki kayıp 864 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam IBM, Amazon, McDonald’s, Intel ve Bank of America'nın toplam değerinden daha da fazla.

'Yuandaki ufak bir düşüşün bile dünyada çok büyük etkileri oluyor'

UBS Wealth Management'ın uluslararası yatırım bölümü başkanı Mark Haefele, piyasalarda yaşananları değerlendirirken," Risk varlıklarının Çin'in politikalarına artan bu duyarlılığı nispeten yeni bir fenomen oldu. Çin Yuanındaki görece ufak bir düşüşün bile küresel piyasalarda çok büyük etkisinin olduğunu açıkça görebiliyoruz"diye konuştu.

Avrupa borsaları da Çin girdabında alabora oldu. Çin rüzgarıyla savrulan FTSE endeksi yüzde 6.1 düştü. 1994 yılından bu yana en kötü yeni yıl haftalık performansına imza attı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.