Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

2016 Ücret Zam Oranları

8 Ocak 2016 Cuma::

Dünyanın önde gelen danışmanlık şirketi Towers Watson, “ Türkiye Ücret Araştırmaları” raporunu açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

İlaç ve sağlık, perakende, teknoloji, enerji, finansal hizmetler, medya, otomotiv ve hızlı tüketim gibi farklı sektörlerden katılımcıları içeren rapora göre 2016’da şirketlerin çalışanların ücretlerine yüzde 8 zam yapacağı öngörülüyor. Rapor, 2016 yılında ücret artış bütçelerinin yüzde 7.2 – 9 aralığında ve orta noktada yüzde 8 seviyesinde olmasına işaret ediyor. 2015 yılında gerçekleşen ücret artış oranı ise yüzde 7.8’di.

Global yönetim danışmanlığı şirketi Hay Group, ağustos-kasım ayları arasında Türkiye’deki bin 387 şirkette çalışan 713 bin 126 personele ilişkin toplanan verileri analiz etti.

Toplamda 51 farklı sektörün incelendiği analiz sonrası yayınlanan “Hay Group Türkiye 2016 Yılı Ücret Artış Araştırması Raporu”na göre, gelecek yıl özel sektörde ücret artış oranı geçen yılki gibi ortalama yüzde 9 olacak.

Sektörler içinde en yüksek zammı yüzde 10’la “yazılım” çalışanları alacak. Bu sektörü, sırasıyla “metal” ve “otomotiv yan sanayi” takip edecek. En düşük zam ise yüzde 7,3 ile “yatırım” sektöründe yapılacak.

İnsan kaynakları danışmanlık firması Mercer’ın ücret araştırmasına göre Türkiye’de ücret artış oranı yüzde 8. Araştırma sonuçlarına göre Türk şirketlerin yüzde 94’ü yılda bir kez ücret artışı yapıyor, zam dönemi olarak ise ağırlıklı olarak sırasıyla nisan, ocak ya da mart ayını tercih ediyorlar.

2015 Mercer Ücret Araştırması’nın Türkiye ile ilgili sonuçlarına göre, şirketler tarafından daha önceden yaygın bir şekilde kullanılan kıdeme dayalı ücret farklılaştırılması yöntemi, artık giderek ücret yönetimi içindeki konumunu kaybediyor.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/2016-ucret-zammi-yuzde-8-9-40016705

http://www.paraanaliz.com/diger/2016da-maaslara-ne-kadar-zam-gelecek-h8672.html

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.