Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

'Global büyüme 2016 yılında hayal kırıklığı oluşturacak'

30 Aralık 2015 Çarşamba::

Birçok ülkede ve gelişmekte olan piyasalarda finansal risklerin devam ettiğine dikkat çeken IMF Başkanı Lagarde, global ekonomik büyümenin 2016 yılında hayal kırıklığı oluşturacağını söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

IMF Başkanı Christine Lagarde, global ekonomik büyümenin 2016 yılında hayal kırıklığı olacağını savundu.

Lagarde, "Birçok ülkede finans sektörü hala zayıflıklarla karşı karşıya ve gelişmekte olan piyasalarda finansal riskler artıyor. Tüm bunlar global büyümenin 2016'da hayal kırıklığı oluşturacağına işaret ediyor" değerlendirmesini yaptı.

Global ekonomisinin orta vadeli görünümünü zayıflatan faktörler olarak düşük verimliliği, yaşlanan nüfusu ve global finansal krizin büyümeyi frenletmesini gösteren Lagarde, Fed'in faiz artırımlarına başlaması ve Çin'de ekonomik büyümenin yavaşlamasının belirsizliğe katkı yaptığını da vurguladı.

Lagarde, "ABD para politikasının normalleşmeye başlaması ve Çin'in yeni bir büyüme modeline geçmesi gerekli ve sağlıklı adımlar, ancak bunların etkin ve mümkün olduğu kadar düzgün yapılmaları gerekli" diye konuştu.

Handelsblatt'a demecinde ABD ve muhtemelen İngiltere hariç gelişmiş ekonomilerin büyük bölümünün gevşek para politikalarını devam ettirmelerinin gerekeceğine işaret eden Lagarde, Euro Bölgesi'nin ise öncelikle sorunlu kredilerin üstesinden gelmesi gerektiğini savundu.

Lagarde, sorunlu kredilerin üstesinden gelinmesi halinde bankaların reel ekonomiye kredileri artırabileceklerini ve para politikasının etkinliğinin yükseleceğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.