Bugün: 23 Kasım 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

İstifa Etmeden Bunları Yapın, Namınız Yürüsün!

28 Aralık 2015 Pazartesi::

Her şeyin bir usulü ve adabı olduğu gibi, işten çıkmanın da belirli adapları vardır. Eğer gerçekten işinizi ve şirketinizi terk etmeyi düşünüyorsanız, daha sonradan adınızı lekeleyecek durumlar yaşatmamanız gerekir. İşten çıkmadan önce patronunuza ve şirkete karşı yaklaşımınız, gelecek işinizdeki başarı anahtarlarından biri olabilir.

Yazı Boyutu : A A A A

İşte taktir edilmenizi sağlayacak istifa döneminde yapmanız gerekenler:

1 – İstifa etmeye kesin olarak karar verdiğiniz andan itibaren, iş disiplininizi, aidiyet duygunuzu ve işe olan konsantrasyonunuzu asla kaybetmemeye çalışın. Bunların tam tersini yapmanız demek profesyonelliğin dışında davranış sergilemeniz demektir. Sonuçta hala o işten ekmek yediğinizi unutmayın.

2- Bu süreçte yeni iş aramanız kadar doğal bir şey yoktur. Kendinizi garanti altına almak isteyebiliriz. Fakat şirketinize istifa mektubu vermeden önce, en ez bir aylık zaman tanımanız şirket yöneticilere zaman tanıyacaktır ve son anda elleri kolları bağlı kalma durumunu yaşamalarını önleyecektir. Yeni iş bulmuş olsanız bile ayrılacağınız firmaya süre tanımadan kesinlikle ansızın çekip gitmeyin.

3– İşten ayrılmayı kafaya koyduktan sonra, asla bunu patronunuzun anlamasını beklemeyin. Bu istifa etmek değil, kovulmayı beklemek anlamına gelir ve hiç bir şekilde yakışık almayacak bir davranış şeklidir. Yapılacak en güzel şey, yöneticinizin müsait olduğu rahat bir zamanda onunla baş başa bir görüşme yaparak, tüm kartları açık oynamaktır.

4 – Patronunuzla geçmişte ne yaşandıysa yaşansın, kesinlikle el sıkışarak ve dostane bir şekilde ayrılın. Hiç kimse bu kapının size ömür boyu kapalı olacağının garantisini veremez. Belki ileride bir gün eski şirketiniz ya da patronunuzla yollarınız yeniden kesişebilir. Bu sebeplerden dolayı eski olumsuz yaşanmışlıkları unutup, yeni açacağınız kariyer sayında dostluk dolu bir ayrılağa yer verin.

5 – Her şirket için gizlilik çok önemlidir. Ayrılık sürecinde ve ayrıldıktan sonra çalışmış olduğunuz kurumun özel bilgilerine sadık kalın. Çünkü şirket içinde yaşananlar, şirket içinde kalmalıdır. Sizin bu özel bilgileri, rakip firmaya vermeniz demek, karakterinizi ve dürüstlük değerlerinizi, bir kez daha sorgulamanız anlamına gelir.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.