Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Rapor alan işçinin maaşı kesilmeyecek

26 Aralık 2015 Cumartesi::

Söz konusu ücret, daha sonra işverenlerin prim borçlarından mahsup edilebilecek

Yazı Boyutu : A A A A

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kamu veya toplu iş sözleşmesine tabi iş yerlerinde çalışanların maaşının iş göremezlik raporu süresince kesilerek eksik ödenmesini önleyecek yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

SGK Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Başkanlık, çalışanların istirahat raporlarının elektronik ortamda işlenmesine ve hastalık izinleri karşılığındaki ödeneklerin banka hesaplarına otomatik aktarılmasına imkan sağlayan e-ödenek programına "Mahsuplaşma Projesi"ni ekledi.

Proje sayesinde kamu iş yerlerinde ve toplu iş sözleşmesine tabi kurumlarda çalışanlara, istirahatli oldukları döneme ilişkin iş göremezlik ödeneklerinin işverence sigortalıya ücretle peşin ödenmesi sağlanacak. Bu ücret, işverenlerin daha sonra prim borçlarından mahsup edilebilecek.

EMEK VE ZAMANDAN TASARRUF

Söz konusu projenin 2014'ten itibaren pilot iş yerlerinde uygulandığını belirten SGK yetkilileri, bu sayede kamu işverenlerinin sigortalıya peşin ödedikleri ücretlere karşılık kurumdan tahsil ettikleri iş göremezlik ödeneklerinin geri alınmasında kolaylık sağlandığını bildirdi.

Ayrıca işverenlerin, çalıştırdıkları sigortalılara ödenecek istirahat paralarının işveren prim borcundan otomatik mahsubunun sağlanmasıyla kurum gelirlerinin tahsilinde pratiklik kazanıldığı ve avantajlı duruma gelindiği aktarıldı.

Projenin, kurumun aktüeryal dengesine katkı sağladığı ifade edilerek işverenler, sigortalılar ve kurum açısından emek ve zamandan tasarruf edildiği de kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.