Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Milyoner liginden 2 bin kişi düştü

21 Aralık 2015 Pazartesi::

Her ay artış gösteren milyoner mudi sayısı, bu yılın ekim ayında bin 863 kişi azaldı. Mudiler paralarını en fazla dövizde tutuyor

Yazı Boyutu : A A A A

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre; Türkiye'de hesabında 1 milyon lira ve üzeri bakiye olan mudi sayısı eylülde 93 bin 774 kişi olarak gerçekleşti. Aynı rakam ekimde 91 bin 911'e gerilerken, söz konusu ayda bin 863 kişi "milyonerler liginden" düşmüş oldu. Analistler, geçmiş yıllarda da eylül-ekim dönemine bakıldığında benzer hareketlerin görülebileceğini belirtiyor. Yılın bu döneminde mevsimsel bir hareket gerçekleştiğini aktaran analistler, normalde çeyrek sonlarını takip eden aylardaki mevduat göstergelerinin farklılık gösterdiğini dile getiriyor. Analistler, ekim ayında vergi takvimi etkisinden de bahsedilebileceğini, bu sebeple hesap büyüklüklerinde değişim olabileceğini, sadece bu veriye bakarak "bireylerin mevduattan kaçtıklarının söylenemeyeceğini" kaydediyor.

Bu arada milyoner mudilerin hesaplarındaki para, 581 milyar 148 milyon liraya tırmandı. Bu meblağın 283 milyar 632 milyon lirasını yerel para cinsinden mevduat, 295 milyar 915 milyon lirasını döviz, 1 milyar 601 milyon lirasını da kıymetli maden depo hesapları oluşturdu. Milyonerlerin ekimde, "ellerinde en çok döviz tuttuğu" gözlerden kaçmadı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.