Bugün: 23 Kasım 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Başarılı İnsanların Akşam Alışkanlıkları

12 Aralık 2015 Cumartesi::

Hepimiz “Erken kalkan yol alır.” atasözünü duymuşuzdur ve bu sözün gerçeklik payı olabilir. Fakat bir gerçek de şu ki; yüksek başarıya sahip olan insanların sabah ya da akşam farketmeden uyguladıkları bazı hayati alışkanlıkları vardır. Akşam saatleri, toparlanmak için çok önemli olan zamanlardır ve bu zamanları iyi değerlendiren insanlar daima öne çıkarlar.

Yazı Boyutu : A A A A

Hayat yarışında geride kalmadığından emin olabilmen için, başarılı insanların akşam alışkanlıklarını derledik. Listede sıralanan alışkanlıkları günlük işlerine dahil edersen, hayatta bir adım öne çıkacaksın.

1- Barack Obama’nın Ertesi Gün için Hazırlığı

Mesleğinin getirmiş olduğu şeyler ya da doğası gereği, ABD Başkanı Obama bir sonraki günün plan ve programlarını her akşam birkaç saat boyunca analiz eder. Bu sayede Obama, ertesi günün akışına dair ayrıntılı bir fikre sahip olur. Yapmış olduğu bu analiz, tekrarlanacak prosedürden haberdar olmasına ve karşılaşacağı konularda karar vermeye hazırlıklı olmasına olanak sağlar.

Eğer yarının koşuşturmacalı bir gün olacağına eminsen, önceden programına göz at ve her senaryoda başarıyı nasıl yakaladığını gözünde canlandır.

2- Moda Tasarımcısı Vera Wang’in Serbest Çağrışım Saati

Vera Wang, akşamlarının bir kısmını, çalışanlarından gelen mailleri kontrol ettikten sonra dizayn hakkında serbestçe düşünmeye ayırır. Mesleğinin serbest tabiatı sebebiyle, bu onun aynı anda hem rahatlamasına hem de sanatçıların sürekli peşinde koştukları “ilham anları”nı yakalayabilmesine imkan sağlıyor.

Bu sayede günün sonunda iyice rahatlatmış olacaksın. Elbette işini düşündüğün anlar olması normaldir. Ama aklında bir şimşek çakmadığı sürece harekete geçmemeye çalışmalısın.

3- Buffer Şirketi’nin CEO’su Joel Gascoigne’nin Yürüyüş Alışkanlığı

Sosyal Medya analiz şirketi olan Buffer‘ın CEO’su Joel Gascoigne gün içerisinde iyi-kötü neler yaşadığına aldırış etmeden, her akşam 20 dakikalık yürüyüş yapar. Bu sayede zihnini tamamen boşaltmış şekilde, deliksiz bir uykuya hazır hale gelir. Gascoigne yürüyüşü “yorgunluğa ulaşma” aracıymış gibi kullanır. Bu yüzden yürüyüş, zihni sükunete ulaştıran, uyumaya zemin hazırlayan bir aktivite haline gelir.

Başarılı insanlar yürüyüşü bir araç gibi kullanır ve yürüyüş yapmak her türlü yoğun programa kolaylıkla dahil edilebilir.

4- Bill Gates’in Kitap Okuma Alışkanlığı

Bill Gates her gün uyumadan önce en az 1 saatini kitap okumaya ayırır.

Bu alışkanlık stres seviyesini dindirmeye yaramakla kalmıyor, okumanın beyin faaliyetlerinin artmasına sebep olması sonucunda yenilikler ve hatta buluşlar yapabilmesine de yardımcı oluyor.

Her gece uyumadan önce bir konu hakkında kitap okumaya zaman ayır. İş ve eğlence arasında yeni bağlantılar kurulmasını sağlayan bu yöntemle, hayatının sıçramasını yapmaya bir adım daha yaklaşacaksın.

5- Huffington ve Sandburg’un Telefonlarını Kapatmaları

Birçok işkolik gece saatlerinde telefonlarını kapatma konusunda oldukça zorlanırlar. Fakat onlardan biri, bunun sanıldığından daha kolay olduğunu savunuyor.

Yorgunluktan bayılacak bir halde olsa bile Ariana Huffington telefonunu kapatmak ve uykusundayken telefondan uzak kalmak konusunda oldukça istikrarlı.

Huffington’ın bu alışkanlığının savunucusu olan bir başka isim ise, Facebook’un COO’su Sherly Sandburg. Sandburg bu konuda sık sık, cep telefonlarının parlak ışıklarının gece boyunca insan beynini uyanık olduğu konusunda kandırdığını, eğer beynimizin tüm gece uyanık kalmasını istemiyorsak, cep telefonlarımızı kapatmamız gerektiğini söylüyor.

Telefondan mümkün olduğunca uzak kal. Pişman olmayacaksın.

Kaynak: Lifehack

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.