Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Başarılı İnsanların Sekiz Ortak Özelliği

5 Aralık 2015 Cumartesi::

Çoğu insan dünyada ki milyarderlerin veya milyonerlerin insanüstü bireyler olduklarını düşünür. Aslında başarılı insanlar doğal yeteneklerinin yanı sıra tüm hayatları boyunca çok fazla çalışarak bulundukları konuma gelirler. Aşağıda sıraladığımız özellikler onların ortak alışkanlıkları olduğunu göstermekte…

Yazı Boyutu : A A A A

1. Erken Uyanmak
Birçoğumuz sabahları uyanmak zorunda olduğumuz için uyanıyoruz, başarılı insanlar ise sabahın bu vakitlerini yapılması gereken işlerle ilgilenerek değerlendiriyor. Servet sahibi insanların yarısından çoğu iş günü başlamadan 3 saat önce uyanmış oluyor. Böylelikle iş günü başlamadan önce duş almış, zengin bir kahvaltı yapmış ve günün geri kalanında olacaklar için ruhsal ve fiziksel olarak hazırlanmış hale geliyorlar. Caddede hızlıca koşarken kahvenizi üzerinize döktüğünüz gelecek sefer, bunun neden yaşandığını bir düşünün isterseniz. Hatta şöyle yapalım, cevabı bulmanıza yardımcı olayım: Muhtemelen dışarı çıkmadan 10 dakika önce uyandınız ve işinize/okulunuza gecikiyorsunuz..
2. Zamanı akıllıca kullanmak
Yukarıda yazdıklarımıza göre zengin insanlar erken uyanır ve kalan zamanlarını etrafta öylece miskin miskin oturarak geçirmezler. Onlar geçen zamanın bir dakikasını bile geri getiremeyeceklerini bilirler, bu yüzden de erken uyanma alışkanlığını kendileri için bir avantaj haline getirirler. Koca bir gününüzün otobüs bekleyerek, kahve hazırlamak için ısıtıcıya koyduğunuz suyun kaynamasını izleyerek, Facebook’ta ana sayfadaki gönderilere göz atarak ya da komedi filmlerini tekrar tekrar izleyerek boşa geçtiğini hatırlayın. Görevlerinizden geriye ne kadar az zaman kaldığının bir önemi yok. Çünkü isterseniz bu zaman dilimini verimli kullanabilirsiniz.
3. Tek bir şeye odaklanmak
Başarı ve servet sahibi olan insanlar, işlerini gereksiz şekilde sıkıştıran ve dikkatlerini dağıtan şeyleri elerler. CEO’lar neden kapılarını kilitler ve telefonlarını sekreterleri cevaplar sanıyorsunuz? Çünkü gelen telefonlara geri dönüş yapmak veya maillere bakmak için günün belirli bir saatini seçerler. Bu saat, çoğunlukla iş saatleri dışındaki aralıktadır. Böyle yaparak, farkında olmadan dikkatlerini dağıtmış olmaz; tek seferde tek işle uğraşır, o meseleyi çözümleyip ve bir sonraki konuya geçebilirler.
4. Bağlantıda kalmak
“Odadaki en zeki insan sensen, yanlış odadasın.”
En son ne zaman yeni biriyle tanıştırıldınız? Bu tanışma hayatınızda herhangi bir şey değiştirdi mi? Onlara sunabileceğiniz bir katkı var mıydı? Başarılı insanlar diğer başarılı insanların etraflarını kuşatırlar ve sürekli olarak onlarla fikir değiş tokuşu yaparlar. Eğlenirken bile, mesela golf oynamak gibi, bir fırsatını bulup tartışır, alım satım pratikleri yapar, karşılıklı fayda ilişkileri kurarlar.
5. Kitap okumak
Dünyadaki başarılı insanların tümü kitap okumayı çok sever. Nerede olursa olsun boş bir vakit yakaladıklarında, bu vakti yeni bir şeyler okumak için değerlendirirler. Bu insanlar sorunlara karşı olan bakış açılarını genişletmek ve öğrenmek için okurlar. Hayret verici bir rapora göre başarılı insanların %86’sı, başarılı olmayanların ise %26’lık dilimi okumayı sevmektedir. Sürekli bir şeyler okumak güncel kalmaya ve birçok şeyden haberdar olmaya yardımcı olur. Böylece başarılı insanlar yeni fikirleri ve trendleri takip etmekten geri kalmazlar.
6. Planlı olmak
Başarılı insanlar yaşamlarındaki her günün harekat planını önceden oluştururlar. Bu insanların %81’i oluşturdukları yapılacaklar listesini ya gece yatmadan önce ya da sabah uyanır uyanmaz hazırlarlar. Ayrıca listelerini geniş tutarlar. Böylece her zaman listelerinde yapabileceklerinden fazlası vardır. %67’sinin söylediğine göre, oluşturdukları listelerde yer alanların ortalama %70’ini tamamlayabiliyorlarmış. Böylece sürekli “yetişmeye çalışma” çabasında olabiliyorlar.
7. Risk almak
Başarılı insanlar konfor alanlarını olabildiğince genişletmeye çalışırlar. Başarısız olma riskiyle karşı karşıya bile olsalar öne çıkmaktan korkmazlar. Savunmasız olduklarını bilseler dahi risk almadan daha ileri gidilemeyeceğini göz ardı etmezler. Aldıkları her kararın başarı şansını hesaplarlar. Yolunda gitmeyen durumlara karşı daima bir ‘B planına’ sahiptirler. Başarılı insanlar risk alarak ve bir işte bocaladıklarında nasıl başa çıkacaklarını bilerek yükselmeye devam ederler.
8. Akıllıca çalışmak
Başarılı insanlar,daha çok değil, daha akıllıca çalıştıkları için başarılıdırlar. Mükemmel performans sağlayabilecek en kolay yolu bulurlar, böylece kaynak tasarruf yapmış olurlar. Ayrıca çok fazla çalışmanın tükenişe yol açacağını ve zamanın bu yüzden boşa geçeceğini bilirler. Başarılı insanlar adım adım çalışırlar. Dikkatleri dağıldığında aralar verir, dikkatlerini toplarlar. Bu kısa molaları sağladıklarında zihinlerini konudan uzaklaştırarak farklı çözümler bulma şansları olur ve çalışma alanlarına geri geldiklerinde görevlerini daha kolay halledebiliyor olurlar.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.