Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Rusya: Türkiye'ye yaptırım yok

26 Kasım 2015 Perşembe::

Kremlin'den Rusya-Türkiye ilişkilerine yönelik yapılan son açıklamada; Türk ürünlerine ambargo uygulanmayacağı belirtildi. Açıklamada, "düşürülen savaş uçağı konusunda Ankara'dan makul bir cevap beklendiği" ifadesi de yer aldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Rusya Devlet Başkalığı Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'den ithal edilen ürünlere herhangi bir ambargo uygulamayı düşünmediklerini, yaşanan son gelişmelerle ilgili Türkiye'den açıklama beklediklerini belirtti.

Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti'de yer alan habere göre, Peskov, Türkiye'den ithal edilen ürünlere herhangi bir ambargo uygulamayı düşünmediklerini belirterek, "Ancak, Türkiye'den ithal edilen ürünlere daha sıkı denetim uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Peskov, denetimlerin artırılmasının nedenlerine yönelik kendisine yöneltilen bir soru üzerine, "Bunun birçok farklı ve çeşitte nedenleri var" dedi.

"Herhangi bir iptal kararı yok"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya'ya aralık ayında gerçekleştirmesi beklenen ziyaretinin iptal edilmediğini belirten Peskov, "Bu konuda kesin bir sonuca varılmadı. Fakat, herhangi bir iptal kararı şu aşamada bulunmuyor" şeklinde konuştu.

Rusya'nın, Türkiye ile ikili ilişkilerine büyük önem verdiğinin altını çizen Peskov, "İki tarafın da çıkarına olan dostluğumuzun bizler için kıymetli olduğunu vurgulamam gerekir" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.