Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Fason üreten 1, Ar-Ge yapan 4 kazanıyor

8 Kasım 2015 Pazar::

Bülent Aymen 'Kopyalayan, fasonculuk yapanla, Ar-Ge'yi, tasarımı üretime katan arasındaki kilogram fiyat farkı 4 kat' dedi


Yazı Boyutu : A A A A

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin (AKİB) ev sahipliğinde Adana'da gerçekleşen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerinde, "3. Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması"nda en başarılı projeler de ödüllendirildi. İlginç tasarımlarıyla öne çıkan projeler inovasyon ruhunu ortaya koyarken, mobilya alanında birbirinden inovatif fikirler KOBİ'lerin ayağına getirildi.

Ödül töreninde konuşan AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, fasonculukla markalaşma arasındaki farka dikkat çekerek “İhracatta kilogram fiyatımız 1.6 dolarken, tasarımı, inovasyonu lüks olarak görmeyen gelişmiş ülkelerde bu rakam 7 dolarlara kadar çıkıyor. Kopyalayan, fasonculuk yapanla, Ar-Ge'yi, tasarımı üretime katan arasındaki kilogram fiyat farkı 4 kat” dedi.

Mobilya sektörü ihracatında kilo başı rakamın 3,6 dolar ile ülke ortalamasının üzerinde fakat gelişmiş ülkelerin altında olduğunu belirten Aymen “Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmenin yolu işte aradaki bu farkı kapatmaktan geçmektedir" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.