Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

25 koltuk 44 aday

6 Kasım 2015 Cuma::

Seçimlerden tek başına iktidar olarak çıkan AK Parti'de hem bakanlık hem de parti ve meclis yönetimi için heyecan başladı.


Yazı Boyutu : A A A A

YÜCEL KAYAOĞLU ANKARA

Tek başına iktidar çıkan AK Parti kulislerinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Kabinenin açıklanması ile birlikte parti yönetiminden kabineye geçecek olanların yerine MKYK üyeleri arasından atama yapılacak. Meclis yönetiminde de bazı değişikliklere gidilecek. Parti'de konuşulanlara göre, mevcut TBMM Başkanı İsmet Yılmaz yeniden Milli Savunma Bakanı olacak. Geçen dönem bu görevi yürüten Cemil Çiçek'in yeniden Meclis Başkanı olabileceği konuşulurken, bu makam için Burhan Kuzu ve AK Parti'nin İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman'ın da adı geçiyor.
Meclis başkanlığı ve 25 bakanlık koltuğu için toplam 44 kişinin adı geçiyor. Bazı bakanlıkların iki, bazılarının muhtemel dört adayı bulunurken bazılarında akıllara tek isim geliyor. Nitekim Adalet Bakanlığı'na 4, Dışişleri'ne 3 muhtemel aday var. İhtimal hesaplarında adı en çok geçen isim ise Cemil Çiçek.
AK Parti'de grup yönetiminde de bazı değişiklikler olacak. Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın kabinede yer alması durumunda kongrede MKYK üyesi seçilen mevcut grup başkanvekili Doğan Kubat'ın Bozdağ'ın boşalttığı koltuğa oturacağı belirtiliyor. 3 dönem kuralına takıldığı için 7 Haziran'da liste dışı kalan ancak 1 Kasım'da Kayseri Milletvekili seçilen Mustafa Elitaş'ın da yeniden grup başkanvekilliğine getirileceği ifade ediliyor. AK Parti, 7 Haziran'da kaybettiği bir grup başkanvekilliği koltuğunu da 317 milletvekili ile çıktığı seçimlerle birlikte geri aldı. Bu durumda, mevcut 4 grup başkanvekilinin yanı sıra AK Parti bir grup başkanvekilliği kontenjanı daha almış oldu.
Seçimlerde muhalefetin milletvekili sayısının düşmesi Meclis Başkanlık Divanı ve komisyonların oluşumunu da değiştirdi. Bu durumda Meclis Başkanlık Divanı üye sayısı 18 olarak belirlenirse, 10 AK Parti, 5 CHP, 2 HDP, 1 MHP'ye üyelik düşecek. AK Parti'ye 7 Haziran'ın aksine bu kez 2 Meclis başkanvekilliği düşüyor. Geçen dönem, Amasya Milletvekili Naci Bostancı'nın yürüttüğü başkanvekilliği görevine yeniden seçilmesi beklenirken, ikinci başkanvekilliğine de İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın getirilebileceği ancak Bahçekapılı'ya MKYK üyesi olması nedeniyle genel merkezde de görev verilebileceği ifade ediliyor. Bahçekapılı'nın olmaması durumunda ise Meclis Başkanvekilliğine yine hukukçu kimliği olan bir ismin taşınacağı kaydediliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.