Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Yüzbinler 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' diyecek

17 Eylül 2015 Perşembe::

Sivil toplum kuruluşları bugün 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' yürüyüşü gerçekleştirecek. Ankara'daki yürüyüşe yüzbinlerce kişinin katılması bekleniyor

Yazı Boyutu : A A A A

İşçi, işveren ve meslek örgütlerinin çağrısıyla düzenlenen 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' yürüyüşü bugün saat 16:30’da Ankara Sıhhiye Meydanı'ndan başlayacak. Yürüyüş, Birinci TBMM binasının bulunduğu Ulus’ta sona erecek. Mitingde, Türk bayrağı dışında herhangi bir işaret ya da görsel taşınmayacak.

Çağrıyı yapan sivil toplum örgütleri, bütün vatandaşları yürüyüşe katılmaya çağırdı. Ankara’ya gelemeyenler için de bulundukları illerde yürüyüş yapma ve evlerine-işyerlerine bayrak asma çağrısı yapıldı. Kamu kurumları ile özel kuruluşların yürüyüşe katılmak isteyenlere izin verilmesi konusunda talimatlandırıldığı belirtildi.

Yürüyüş nedeniyle Ankara’da Atatürk Bulvarı'nın Kızılay’dan itibaren Ulus Meydanına kadar olan bölümü bayraklarla süslenecek. Yürüyüş boyunca, televizyon kuruluşları için havadan görüntü servisi de yapılacak. Organizasyonu gerçekleştiren kuruluşların Ankara dışındaki temsilciliklerinden yaptıkları hazırlıklarla 5 bine yakın otobüsle katılımcıların geleceği kaydedildi.

Metro ve Ankaray çalışacak

Yürüyüş organizatörleri, Ankaray, Metro ve banliyö trenlerinin çalışacağını belirttiler. Metro’nun Sıhhiye Meydanı durağı haricindeki bütün duraklarında iniş-biniş gerçekleşecek. Organizatörler yürüyüşe katılmak isteyenlerin, uygun yerlerde araçlarını park ederek Metro ve Ankaray’ı kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

TÜSİAD da katılacak

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, bugün YİK toplantısında yaptığı açıklamada, "Teröre hayır, Kardeşliğe evet' yürüyüşüne katılmaya gideceğiz" dedi.

YASED’den ‘Kardeşlik Yürüyüşü’ne destek

Türkiye’ye yatırım yapmış 200’ü aşkın uluslararası doğrudan yatırımcının çatı kuruluşu Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) bugün Ankara'da düzenlenecek 'Teröre Karşı Kardeşlik' yürüyüşünü desteklediğini açıkladı. 'Birlikte bir adım atalım' fikriyle düzenlen yürüyüşe destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirten YASED Başkanı Ahmet Erdem, “Türkiye’nin potansiyeline inanan uluslararası yatırımcıların Türkiye’deki temsilcisi YASED olarak, terör olaylarından dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Bu olayların sona ermesi için iş dünyasının ve sivil toplumun hep birlikte ortak akıl ve sorumluluk duygusuyla harekete geçmesini önemsiyoruz ve destekliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.