Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Lübnan'da kriz büyüyor

31 Ağustos 2015 Pazartesi::

Lübnan'da çevre felaketinin yanında siyasetin tıkandığı ülke bir yıldır cumhurbaşkanını da seçemiyor.


Yazı Boyutu : A A A A

Lübnan'da kriz yeni bir safhaya girdi. Başkent Beyrut'ta ülkedeki çöp krizini protesto etmek için toplanan binlerce kişi, yetkililere "taleplerine yanıt vermeleri için" üç gün mühlet vererek gösterileri sonlandırdı. Sosyal medya üzerinden başlatılan "kokunuz çıktı" kampanyasına öncülük edenler ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla başkentin Şüheda ve Riyad es-Sulh meydanlarında bir araya gelen binlerce Beyrutlu, yetkililere, taleplerine yanıt vermek ve ülkedeki siyasi, iktisadi ve sosyal sorunları çözmeleri için üç gün mühlet vererek gösterileri sonlandırdı.

HALK YAKA SİLKTİ
Ülke tarihinin en kalabalık protestosuna katılan 23 yaşındaki Hani Ebu Hamdan, ''Bu siyasetçilerden yakayı kurtarmak için devrim istiyoruz'' dedi. Hamdan, ülkede gündelik hayatı sıkıntıya sokan sorunlara atıfta bulunarak ''İktidarı istiyoruz. Su istiyoruz. Sokaklarda çöp görmek istemiyoruz. Bu siyasetçiler artık gitsin'' çağrısı yaptı. Göstericiler "siyasi yolsuzluk", "halk rejimin düşmesini istiyor", "halk yolsuzluk yönetiminin düşmesini istiyor" ve "hepiniz aynısınız" sloganları atarak cumhurbaşkanı seçimi yapılması çağrısında bulunuyor. Lübnan Parlamentosu'ndaki cumhurbaşkanı seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir yılı aşkın süredir 27 kez ertelendi.

RÜŞVET TEPKİSİ
Öte yandan hükümetin başkent Beyrut'ta biriken çöp yığınlarını Akkar kentine nakletme, karşılığında Akkar'a 100 milyon dolarlık kalkınma yardımında bulunma kararı ise tepkiye neden oldu. Teklifi "rüşvet" olarak değerlendiren aktivisler, "Akkar, çöplük değildir" adı altında kampanya başlattı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.