Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Üretken olma sanatı: Dakikalar içinde saatler kazanın

20 Ağustos 2015 Perşembe::

“Meşgul değil, üretken olun.”

Yazı Boyutu : A A A A

Uplifers olarak, çok değil, akıllıca çalışabilmeniz için sunduğumuz içeriklerde bugün; sadece birkaç dakikanızı alacak pratik uygulamalarla zaman kazanmanıza yardımcı olacak önerileri bir araya getirdik.

Bu öneriler, özellikle uzun süreler bilgisayar başında çalışanlar için faydalı olacak.

1. Arama motorlarını kullanmayı öğrenin. Eğer arama motorları, en önemli ve en çok kullandığınız bilgi kaynağı ise; onları etkili şekilde kullanmayı öğrenin. Biraz zaman ayırıp menülerini kurcalayın ve aradığınızı en kolay şekilde bulma yollarını keşfedin. Sonrasında aramalarınızı sonuçlandırmak, normalden çok daha kısa sürecek.

2. Düzenleyin. Çalışma ortamınızı kullanım alışkanlıklarınıza göre düzenleyerek, en verimli şekilde kullanın.

3. Doğru araçları kullanın. Doğru araçlara sahip olmak, yapacağınız işin süresini kısaltabilmek için oldukça önemli. İhtiyacınız olan programları indirin ve kullanmayı öğrenin.

4. Kısayolları keşfedin. Bilgisayarda yaptığınız birçok işlem için bir klavye kısayolu vardır. En çok ihtiyaç duyduğunuz kısayolları öğrenerek vakit kazanın. Başlangıçta zor olsa da zamanla alışacak ve memnun olacaksınız.

5. Otomatikleştirin. Düzenli olarak yaptığınız şeyleri, otomatiğe bağlayın. Her gün alarm kurmak yerine, günlük alarmınızı haftalık olarak ayarlayın; otomatik ödeme talimatı verin, sık kullandığınız şeyler için taslaklar oluşturun. Teknoloji, size zaman kazandırmak için var.

6. Dikkatli dinleyin. Dikkatli bir dinleyici olmak, size sandığınızdan çok daha fazla zaman kazandırır. Ne kadar iyi dinlerseniz, o kadar çok öğrenirseniz ve kafanızı kurcalayan sorular o kadar az olur. Böylece cevap ararken vakit kaybetmezsiniz.


7. İşe yarar notlar alın. Not alırken dikkatli olun, önemli noktaların altını çizin ve kısaltmalar kullanmaktan çekinmeyin.

8. Kısa süren işleri hemen halledin. Az vaktinizi alacak bir işiniz varsa, kolay olduğunu düşünerek ertelemek; işi yapmak için ayıracağınızdan çok daha fazlasını kaybettirir. İki dakikadan az sürecek işlerinizi hemen yapın ve bunu alışkanlık haline getirin.

9. Hızlı yazmayı öğrenin. Düzenli olarak bilgisayar kullanıyorsanız; hızlı klavye kullanmayı öğrenmek size saatler hatta uzun vadede günler kazandıracaktır.

10. Güvenliğinize önem verin. Kaskınızı takmak için birkaç saniye ayırmıyorsanız, kafanıza bir darbe aldığınızda hastanede geçireceğiniz süre çok daha fazla olacaktır. Bilgilerinizi yedeklemiyorsanız, dosyalarınızı geri kazanmak için daha çok zaman harcarsınız.

11. Hedeflerinizi ve adımlarınızı gözden geçirin. Düzenli olarak gelişiminizi kontrol etmek, yanlış yöne gitme ihtimalinizi azaltır ve gerektiğinde işe yarar düzenlemeler yapmanıza olanak verir. Planlarınızı belirli aralıklarla gözden geçirmeyi ihmal etmeyin.

12. Çevrenizdekilere öğretin. Belirli bir konuda sizden sürekli yardım ya da destek isteyen kişilere, o işi öğretmek için zaman ayırın.

13. Yerleştirmeden önce yeniden düzenleyin. Dosyalarınızı, klasörlerinizi ve kaynaklarınızı belirli başlıklar altında düzenleyin. Benzer şeyleri bir araya getirerek, aradığınız şeyi bulmayı kolaylaştırın.

14. Rezervasyon yaptırın. 1 dakikalık telefon konuşması, gitmek istediğiniz restoranın kapısında saatlerce beklemenize engel olacaktır. Programınızı yaptıktan sonra rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin.

15. İnterneti etkin kullanın. Alışverişlerinizi ve ödemelerinizi internetten yapın, filmlerinizi online kiralayın. Böylece hem zaman hem enerji tasarrufu yapabilirsiniz.


Devamı: http://www.uplifers.com/uretken-olma-sanati-dakikalar-icinde-saatler-kazanin/#ixzz3jNn0L3M4

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.