Bugün: 23 Kasım 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Almanya'nın Yunanistan krizinden faydalandığı öne sürüldü

11 Ağustos 2015 Salı::

Bir araştırmaya göre, 2010-2015 arasındaki borç krizi Almanya'nın bütçesinde yaklaşık 100 milyar euro tasarruf sağladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Almanya'daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), Almanya'nın Euro Bölgesi'ndeki Yunanistan krizinden önemli ölçüde yararlandığını ileri sürdü. Merkezi Almanya'nın Halle kentinde bulunan enstitü, Yunanistan ve Euro Bölgesi'ndeki borç krizlerinin Almanya ekonomisine etkilerine ilişkin yaptığı araştırmanın sonucunu yayımladı.

ALMANYA İÇİN İYİ HABER ANLAMINA GELİYOR

Buna ilişkin açıklamada, "Almanya'nın sahip olduğu dengeli bütçe, büyük ölçüde Avrupa borç krizinden kaynaklanan düşük faiz ödemelerinin bir sonucudur" denildi. Kriz ile karşı karşıya kalan yatırımcıların güvenli yatırımlara yöneldiği belirtilen açıklamada, Euro Bölgesi'ndeki borç krizi döneminde Almanya'nın bu etkiden "orantısız şekilde faydalandığı" vurgulandı.

Açıklamada, Yunanistan ile ilgili olumlu ve olumsuz haberlerin Alman devlet tahvili getirileriyle doğrudan ilişkili olduğuna işaret edilerek, Yunanistan için kötü haberlerin devlet tahvili getirileri açısından Almanya için iyi haber anlamına geldiği ifade edildi.

5 YILDA 100 MİLYAR EURO

Almanya'nın krizden sağladığı getirinin Yunanistan borçlarını ödemese dahi krizin maliyetini karşılayacak düzeyde olduğu vurgulanan açıklamada, 2010-2015 yılları arasındaki borç krizinin, faiz yükünün azalması nedeniyle Almanya'nın bütçesinde yaklaşık 100 milyar euro tasarruf sağladığı kaydedildi.

Açıklamada, Almanya'nın son görüşülen kurtarma paketi de dahil olmak üzere Yunanistan'ın kurtarma paketindeki payının 90 milyar eurodan fazla olduğu belirtildi ve "Yunanistan hiç borç ödemese bile Almanya karlı çıkmıştır. Eğer Yunanistan, en azından borçlarının bir kısmını öderse yine de tasarruflar oldukça fazla" ifadesi kullanıldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.