Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Yüksek kur eğitimde rotayı değiştirdi

27 Temmuz 2015 Pazartesi::

IEFT Genel Koordinatörü Deniz Akar, kurdaki artış sonrası eğitimde rotanın Doğu Avrupa, Baltık ve Asya ülkelerine kaydığını söyledi


Yazı Boyutu : A A A A

Döviz kurundaki artış eğitim için yurtdışına gidecek öğrencilerin tercihlerini değiştirdi. Türkiye Uluslararası Eğitim Fuarları (IEFT) Genel Koordinatörü Deniz Akar, döviz kurundaki artışla öğrenci ve ailelerin Doğu Avrupa, Baltık ve Asya ülkelerini tercih etmeye başladığını söyledi. Türk Lirası'nın yılbaşından bu yana dolar, euro ve sterlin karşısında ciddi değer kaybettiğine dikkati çeken Akar, "Yurtdışında okumak isteyen öğrenciler ve aileleri geleneksel ülkeler ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya'nın dışında, alternatif ülke pazarları Polonya, Macaristan, Estonya, Litvanya ve Rusya gibi Doğu Avrupa ve Baltık ülkeleri ile Çin ve Güney Kore gibi Asya ülkelerine yöneliyor" diye konuştu. Akar, dünyadaki en iyi ilk beş yüz üniversite arasında Macaristan, Polonya, Rusya, Çin ve Güney Kore'den birçok üniversite olduğunu belirterek, "Uluslararası öğrenci pazarından daha çok pay almak isteyen ülkeler, rekabetçi fiyatları ile ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya gibi ülkelerin yerini almaya çalışıyor" diye konuştu.

YILDA 1.5 MİLYAR $ HARCANIYOR
Türkiye'nin yurtdışına en fazla öğrenci gönderen ülkeler sıralamasında ilk 5'te yer aldığını vurgulayan Akar, her yıl 90 bine yakın öğrencinin yurtdışına eğitime gittiğini, bunun 35 bininin dil eğitimine giden öğrencilerden oluştuğunu söyledi. Yurtdışında öğrenim gören bir öğrencinin yıllık masrafının yaklaşık 20 bin dolar olduğunu belirten Akar, "Yurtdışında üniversite eğitimi için yaklaşık 600 milyon dolar harcama yapılıyor. Türk öğrenciler, yurtdışında eğitime yılda yaklaşık 1.5 milyar dolar harcıyor" dedi. Akar, yurtdışında okuyan öğrenci sayısının, 2020'de 8 milyona çıkmasının öngörüldüğünü, Türkiye'nin bu alana odaklanması gerektiğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.