Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Boşnaklar'ın Ölüm Yolu'nda barış yürüyüşü

9 Temmuz 2015 Perşembe::

Srebrenitsa'daki soykırımdan kaçmak isteyen Boşnaklar'ın kullandığı ve "ölüm yolu" olarak bilinen orman yolunda, binlerce kişinin katılımıyla "Barış Yürüyüşü" düzenlendi.

Yazı Boyutu : A A A A

Srebrenitsa soykırımından kaçmak isteyen Boşnaklar'ın kullandığı ve "ölüm yolu" olarak bilinen orman yolunda, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen ''Barış Yürüyüşü''ne Türkiye'den katılanlar da Potoçari'ye ulaştı.

TÜRKİYE'DEN KATILANLAR DUYGULARINI PAYLAŞTI

Yürüyüşe Muğla'dan katılan Zaim Çokcan, bu yıl dördüncü kez yürüyüşe katıldığını, 100 kilometrden fazla yol yürümelerine rağmen kendini yorgun hissetmediğini söyledi.

Srebrenitsa'da yaşananları unutmamak, hatırlatmak için yürüdüklerini anlatan Çokcan, bu yılki yürüyüşün geçen yıllardakine göre çok daha iyi geçtiğini, hava şartlarının son derece elverişli olduğunu kaydetti.

Yürüyüşe İstanbul'dan katılan Tahir Caner Beşok ise bu yıl ilk kez Barış Yürüyüşü'ne katıldığını belirterek, ''Bosnalı kardeşleri'' ile bu anlamlı yürüyüşü yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

"ONLARIN YAŞADIKLARINI HİSSETMEYE ÇALIŞTIK"

Üç gün süren yürüyüş boyunca, yürüyüşe katılan diğer Boşnakların acılarını ve anılarını paylaştıklarını anlatan Beşok, ''Onların duygularına şahitlik ettik, yerel halkla tanışıp onlarla arkadaşlık ettik. Üç gün boyunca tepelerden, dağlardaN, nehirlerden geçerek zorlu bir yolculuk yaptık, ama buna değdi. Bosnalı kardeşlerimizle omuz omuza yürüdük. Onların acılarını, anılarını paylaştık'' şeklinde konuştuk.

Beşok, yürüyüş boyunca çok şey öğrendiklerini belirterek, ''Türkiye'de aslında, biraz da bilgilerimizin azlığıyla, olayları tam olarak göremediğimizi anladık. Burada olayları insanlardan doğrudan dinleyince, burada olanları daha net anlamış olduk. Yürüyüşe yeniden katılmayı düşünüyorum'' dedi.

"BOSNA'YA GELMEDİKÇE YAŞANANLARI ANLAYAMAZSINIZ"

İstanbul'dan yürüyüşe katılan Yasin Ünal da bu yıl ilk kez yürüdüğünü söyledi. Televizyonda böyle bir organizasyon olduğunu gördüğünü ve o an yürüyüşe katılmaya karar verdiğini anlatan Ünal, ailesinin de desteğiyle yürüyüşe katıldığını belirtti.

Bosna'daki savaş sırasında 10 yaşında olduğunu söyleyen Ünal, Bosna'da yaşananların Bosna'ya gelinmedikce anlaşılmadığını, Boşnakların Türkler'e çok benzediğini, Türkler gibi sıcakkanlı olduklarını anlattı.

Barış Yürüyüşü'ne Türkiye'den daha yoğun bir katılım olması gerektiğini aktaran Ünal, ''Buradaki acıyı görmeli, buradaki insanları anlamalı, acıyı paylaşmalılar. Benim için çok anlamlı bir yürüyüş oldu. Kesinlikle yeniden katılacağım'' dedi.

Yürüyüşe İstanbul'dan katılan Kerem Tekat da yaklaşık 120 kilometre yürüdüklerini, geceleri çadırlarda kaldıklarını belirterek, insanların hikayelerini dinleyerek duygulandıklarını, hayatlarına dair daha fazla şey öğrendiklerini kaydetti.

Bu arada, Barış Yürüyüşü'ne katılanların yanı sıra Hırvatistan'ın Vukovar şehrinden yola çıkan maraton koşucuları, Bosna Hersek'in ve Avrupa'nın farklı şehirlerinden gelen motorsikletliler ve bisikletçiler de Potoçari'ye ulaştı.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.