Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

İşte sır gibi saklanan yerli otomobil

2 Haziran 2015 Salı::

Yerli otomobilin bilinmeyenlerine ulaşıldı: 2 farklı otomobilden 4 farklı model üretilecek.


Yazı Boyutu : A A A A

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Kırıkkale'de müjdesi verilen yerli otomobilin detaylarına ulaşıldı. Bir değil 2 ayrı otomobil geliştiriliyor. Bunların arazi taşıtı dahil 4 farklı modeli olacak. Edinilen bilgiye göre sır gibi saklanan ve kısıtlı sayıda kişinin bildiği konu, uluslararası yoğun rekabet nedeniyle gizli tutuluyor. Bu amaçla TÜBİTAK öncülüğünde geliştirilen otomobil üretiminin Ar-Ge bölümü için sektörde dünya devi olan bir firma ile büyük oranda anlaşıldı.

TAMAMEN ELEKTRİKLİ OLACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde yürüyen hazırlıklar kapsamında geliştirilen 2 otomobil de elektrikle çalışacak. Bunlardan biri 'Menzili Artırılmış Elektrikli Araç', diğeri de 'Tamamen Elektrikli Araç' olarak isimlendirildi. 'Yerli Elektrikli Araç Geliştirilmesi Projesi' ile dünya fosil yakıtları terk ederken, Türkiye de elektrikli otoya hızlı bir giriş yapacak.

Bu yıl içinde ilk prototipi üretilecek olan araçların her ikisi de çevre ile dost, verimli motor teknolojisine sahip olacak. Ağustos ayında test sürüşü yapılmaya başlanacak olan ilk otomobil 'Menzili Artırılmış Elektrikli Araç' olacak. İçten yanmalı motorlara göre daha az yakıt harcayacak olan araç için birinci faz tamamlandı ve imzası atıldı.

2016'DA İLK FİLO ÜRETİLECEK

Test aşamasına gelinmiş olması, yabancı yatırımcıyı da ikna ederken, ilk filo üretimi 2016'da yapılacak. Yine İzmit bölgesinde üretilecek olan yerli otomobil, TÜBİTAK bünyesindeki 'Otomobil Mükemmelliyet Merkezi' oluşturulmasıyla desteklenmeye devam edilecek. Proje ile Türkiye otomotivde teknolojiyi üreten ve geliştiren ülke haline gelecek. Uluslararası alanda rekabet edecek bir marka oluşturulacak.

MÜJDEYİ BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kırıkkale'de uzun süredir üzerinde çalışılan yerli otomobille ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Başbakan, ''Geçen hafta milli bölgesel uçağımızın müjdesini paylaşmıştık. Bu hafta da elhamdülillah bütün hazırlıklar tamamlandı. İmzalar atılıyor, kendi milli otomobilimizi yapıyoruz inşallah. 2015 Ağustos'unda ilk prototip üretim, 2016'da inşallah ilk filo üretim gerçekleşecek. En geç 2020'de seri üretime geçilecek'' dedi.

Davutoğlu, Kırıkkalelilere de ''Şimdi Kırıkkale yükselirken yine ikisi üzerinde yükselecek. İnşallah Türkiye'de ilk olarak Kırıkkale'de silah organize sanayi bölgesi kuruyoruz. Böylece Kırıkkale'de çok daha fazla aş, iş olacak" müjdesi verdi.

Kaynak : Sabah

Anahtar Kelimeler: yerli otomobil, otomobil, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.