Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Zamanınızı Daha İyi Yönetmek İçin 7 Etkili İpucu!

25 Mayıs 2015 Pazartesi::

Gün hepimiz için 24 saat. Asıl önemli olan onu nasıl kullandığımız.

Yazı Boyutu : A A A A

Etrafa baktığımızda insanlar çok sayıda işi bir güne nasıl sığdırıyor diye düşünüyor olabilirsiniz. Muhtemelen günü ve zamanı yönetmeyi iyi biliyorlar. Siz de onlar gibi bir güne daha fazla iş sığdırmak istiyorsanız, zaman planlarınızı gözden geçirmenin ve aksiyon almanın zamanı gelmiş. İşte size zamanı daha iyi kullanmak için bazı ipuçları:

1. Önemli Aktivitelerinize Öncelik Verin:

Zamanınızı daha iyi yönetmek için plan yapmaya sizin için önemli olan aktivitelerden başlayın. Onları planlayıp, gerçekleştirdikten sonra daha önemsiz olan konulara vakit ayırabilirsiniz. Sizin için önemli olan aktiviteleri yaptıktan sonra zamanınızı daha iyi yönettiğinizi hissedeceksiniz.

2. Hareket Planı Yapın:

Sizin için önemli olan projelerdeki adımlarınızı önceden belirleyin. Zamandan ve emekten tasarruf etmek adına bu adımların gerçekçi olarak planlanması ve bunlara uyulması önemli. Doğru bir hareket planı ile gereken efor ve zamanı harcamış olursunuz, fazlasını değil.

3. Takvimlerinizi Birleştirin:

Bilgisayarınızda, cep telefonunuzda veya evinizde kullandıgınız takvimler mevcut olabilir. Elinizin altındaki bütün takvimlerin aynı bilgiyi barındırmasını sağlayın. Hatta kullandığınız takvim sayısını bire indirin. Teknolojik olarak takvimlerinizi senkronize edebilir, manuel aldığınız notlarınızı elektronik takvimlere aktarmaya özen gösterebilirsiniz

4. Kendinizi Sorgulayın:

Kendinizi sorgulayarak kendi gelişiminizi sağlayın. Günlük, haftalık veya aylık olarak yaptıklarınızı not edin. En çok hangi işe vakit ayırdığınızı, ne kadar zamanınızın boşa harcadığınızı böylece kolaylıkla fark edebilirsiniz. Çıkarımlarınız sonucunda bir sonraki zaman planınızı bunlara göre şekillendirebilir, daha etkin olabilirsiniz.

5. Yazarak Düşünün:

Yazmak, aklınızda size büyük gelen sorunları/problemleri gözünüzde küçültür, onları görünür kılar. Yazarak düşünmek daha etkin kararlar almanıza, daha kolay çözüm üretmenize yardımcı olacaktır. Yazarak düşünülenler, bulunan çözümler size zaman kazandıracaktır.

6. Zaman Çalıcıları Hayatınızdan Çıkarın:

Gündelik hayatta yer alan zaman çalıcılardan uzak durmaya çalışın. Örneğin sosyal medyadan gereksiz elektronik maillerden, oyunlarla çok zaman harcamayın. Eğer bu konuda zorluk yaşıyorsanız, konsentrasyonu arttıran zaman yönetimi tekniklerinden yardım alabilirsiniz. ( Bknz. Pomodoro Tekniği)

7. Ara Verin:

Daha iyi odaklanmak ve dikkatinizi toplamak için kendinize ufak molalar verin. Bu molalar sizi yaptığınız aktiviteden uzaklaştıracak ve sonrasında daha rahat konsantre olmanızı sağlayacaklardır. Bu şekilde dikkat dağınıklığından kaynak zaman kaybının önüne geçmiş olursunuz.
Başarılar!
Yazar Melis Türeyen
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.