Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

Atatürk Havalimanı rekorlara imza attı!

27 Nisan 2015 Pazartesi::

İstanbul Atatürk Havalimanı, 2014 yılında 57 milyon yolcuya hizmet vererek Avrupa'nın 4. Büyük havalimanı unvanını kazandı.


Yazı Boyutu : A A A A

Atatürk Havalimanı 26 Nisan'da iniş-kalkış rekoru kırdı. İstanbul Atatürk Havalimanı, 2014 yılında 57 milyon yolcuya hizmet vererek Avrupa'nın 4. Büyük havalimanı unvanını kazandı. Geçtiğimiz yıla oranla yolcu sayısını yüzde oranında artıran Atatürk Havalimanı Londra Heathrow, Paris Charles De Gaulle ve Frankfurt havalimanlarının ardından Avrupa'nın en çok yolcuya hizmet veren dördüncü havalimanı oldu.

PİST KAPANMASI UÇUŞ TRAFİĞİNİ ETKİLEDİ
Türk Hava Yolları'nın (THY) Milano-İstanbul seferini yapan uçağının cumartesi günü motor yangını nedeniyle acil iniş yapmasının ardından havalimanının 17/35 sol pisti saat 20.00'ye kadar kapandı. Tek pistten operasyon yapılması nedeniyle trafik aksadı. THY, kazanın ardından 45 seferini iptal etti. Hava trafiğinin tek piste göre planlanması nedeniyle geçtiğimiz cumartesi günü uçak iniş kalkış sayısı 1097'de kaldı. Toplam 119 bin 670 yolcuya hizmet verildi.

2013 yılında 51 milyon yolcu ağırlayan Atatürk Havalimanı geçtiğimiz yıl hizmet verdiği yolcu sayısını 6 milyon artırmayı başardı. Londra Heathrow, Paris Charles De Gaulle ve Frankfurt havalimanlarının hizmet verdiği yolcu sayılarında kayda değer bir artış yaşanmazken yüzde 11'lik bir artışla 57 milyon yolcu sayısına erişen Atatürk Havalimanı, bu performansı ile Amsterdam Sichiphol hava limanını da beşinciliğe itti.

TÜM ZAMANLARIN UÇUŞ REKORU 1338
Dün de Atatürk Havalimanı'nda son 24 saatte 1338 uçak iniş ve kalkış yaptı. 160 bin 569 yolcuya da hizmet verilerek tüm zamanların uçuş rekoru kırılmış oldu.

Atatürk Havalimanı'nın bu rekor yükseliş, Türk Hava Yolları'nın gösterdiği üstün performans ve İstanbul'u uluslararası hub olarak seçen hava yolu şirketlerinin sayısındaki artıştan kaynaklanıyor. Havacılık uzmanı Hans-Peter Wodniok Türkiye'nin ve Türk Hava Yolları'nın gösterdiği performansın gıpta ile izlendiğini belirterek, “Türkiye son yıllarda hep yükseliş içindeydi, ancak 2014 yılındaki performans zirvedekileri de rahatsız etmeye başladı” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.