Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

E-imza'da 1 milyon 700 bine ulaştı

12 Nisan 2015 Pazar::

Türkiye'de 1 milyon 700 bin e-imza ve mobil imza üretildi. Aktif olarak kullanılan e-imza 750 bine, mobil imza ise 21 bin 473'e ulaştı


Yazı Boyutu : A A A A

İş süreçlerinin verimli ve tasarruflu yürütülmesini sağlayan e-imza ve Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) kullanımı her geçen gün artıyor. Türkiye'de geçen yıl sonu itibarıyla 1 milyon 700 bin e-imza ve mobil imza üretilirken, aktif olarak kullanılan e-imza sayısı 750 bin, mobil imza sayısı ise 21 bin 473'e ulaştı. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından KEP hizmet sağlayıcı olarak yetkilendirilen TÜRKKEP'ten yapılan açıklamaya göre, e-imza sahiplerinin yüzde 40'ını 25-40 yaş arası, yüzde 41'ini 40 yaş ve üstü kullanıcılar oluşturuyor. Özel sektöre ve vatandaşa önemli katma değerler sağlayan e-imza ve KEP kullanımı, yüzde 50 ile yüzde 90 arasında maliyet tasarrufu sağlıyor ve doğanın korunmasına da katkıda bulunuyor.


KAMU VE FİNANSTA YAYGIN
E-imza, yüzde 46 MERSİS, EKAP, UYAP gibi yaygın kamu uygulamalarında, yüzde 54 ise bankacılık, finans ve ticari işlemlerde olmak üzere özel sektörde kullanılıyor. Kullanıcıların yüzde 90'ı e-imza'dan memnun olduğunu belirtirken, kadın kullanıcılarda bu oran yüzde 95'e ulaşıyor.
Kaynak: Sabah

Anahtar Kelimeler: e imza, mobil imza, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.