Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Cenevre Otomobil Fuarı kapılarını açtı

9 Mart 2015 Pazartesi::

85. Cenevre Otomobil Fuarı kapılarını açtı ve fuara spor otomobiller damgasını vurdu. 5-15 Mart tarihleri arasında otomobil severlerin ziyaretine açık olan fuar 2014 yılında 670 bin kişiye ev sahipliği yapmıştı.

Yazı Boyutu : A A A A

Bu yıl fuarda 220 katılımcı 900 model sergileyecek ve 130 yeni model ve konsept tanıtılacak. 2015 Cenevre fuarına lüks ve spor otomobiller damgasını vurdu. Elektrikli lüks spor otomobiller ise yine dikkat çekenler arasındaydı.Sergilenen en pahalı otomobiller ise fiyatı Türkiye’de 14 milyon liraya ulaşan Aston Martin ve Bugatti.

SsangYong’dan B Segmenti Crossover

Türkiye distribütörlüğünü Şahsuvaroğlu Dış Ticaret’in yürüttüğü SsangYong Motor Company, bu yılki Cenevre Otomobil Fuarında yeni B-Segmentinde konumlandırdığı modeli SUV TIVOLI’yi gururla tanıttı. SUV pazarının yeni üyesi kompakt model Tivoli sahip olduğu özelliklerle göz doldurdu. SsangYong’un yeni B-segment SUV’u TIVOLI’nin uluslararası lansmanında ilk bakışta en çok göze çarpan özellikleri; kişiselleştirilmiş tasarım, güçlü, sert ve dinamik tarz, 7 hava yastığı opsiyonu ve sahip olduğu teknoloji ile sağladığı maksimum güvenlik seçenekleri ile öne çıkıyor. Tivoli 1.6 litrelik motor seçeneği, 125 beygir ve 160 nm tork üreten güçlü motoru yanında düz ve otomatik şanzıman seçenekleri ile satışa sunuluyor. Ülkemizde ise mayıs ayındaki otomobil fuarıyla satışına başlanacak.

Kış lastiği sertifikalı ilk yaz lastiği

Şoförlerin hava şartları değişimlerine aldırmadan yıl boyunca lastiklerini kullanabilmesi için teknolojiler geliştiren Michelin, kış lastiği sertifikalı ilk yaz lastiği yeni Michelin CrossClimate’i kullanıcılarıyla buluşturacak. Michelin mühendisleri tarafından 36 ay gibi kısa bir sürede geliştirilen ve mayıs ayından itibaren yollarda olacak Michelin CrossClimate, hem yaz hem de kış lastiklerinin üstün yanlarını tek bir lastikte birleştirerek sürücülere alışılmışın dışında bir deneyim sunuyor. Kuru zeminde kısa mesafede fren yapma imkanı, ıslak zeminde frenlemede “A” derecesi ve kış mevsiminde kullanım için 3PMSF işareti olan CrossClimate, uzun lastik ömrü, enerji verimliliği ve konfor özellikleriyle de sürücülere büyük avantajlar sunuyor. CrossClimate’in 15-17 inç arasında değişen 23 farklı ebatta satışa sunulması ve 2016 yılında farklı ebatlarının üretilmesi planlanıyor. Fransa’da yaptığımız test sürüşünde hem karda hem kuru asfaltta test etme imkanı bulduğum lastikler özellikle fren mesafesi ve virajlardaki yol tutuşu konusunda oldukça farklı ve başarılı.

Civic Type R’dan pist rekoru

Yarışçı ruhunu ortaya koymaya devam eden Honda, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Civic Type R ve NSX modellerinin üretime hazır versiyonlarını sergiliyor. Avrupa pazarının en heyecan verici yeniliği olan 310 HP güç ve 400 Nm tork’a sahip 2.0 litrelik turbo motorla donatılan Civic Type R, 270 km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor. 6 ileri manuel şanzımana sahip hot-hatch ayrıca adaptif süspansiyonlar ve daha da sportif karaktere bürünmek için +R butonuna sahip olacak. Aracın yol tutuş ve performans testlerinin yapıldığı Nürburgring’in 20,8 km’lik Nordschleife bölümünde tüm önden çekişli hatchback otomobillerin gerçekleştirdiği dereceleri geride bırakan Civic Type R, 7:50.63’lük dereceyle en yakın rakibine 4 saniye fark attı. Yeni Honda Civic Type R, 2015 yaz aylarında Avrupa’da satışa sunulacak.

Yeni Cayman GT4 ve 911 GT3 RS

Porsche yeni 911 GT3 RS modeli ile spor otomobiller ile yarış otomobilleri arasındaki sınırları bir kez daha ortadan kaldırıyor. Bu otomobil, günlük kullanıma uygun ve yollarda kullanılması yasal olan 911 modeli için şu anda mümkün olan en üst düzey motor sporları teknolojileriyle donatıldı. Motor sistemi, aerodinamik ve zaten hafif olan tasarımda yapılan geniş kapsamlı modifikasyonlar, performansın 911 GT3’ün bile üstüne çıkmasını sağlıyor. Nürburgring Kuzey Pistinde zamana karşı yapılan turu 7 dakika 20 saniyede tamamlayan yeni 911 GT3 RS, Carrera GT süper spor otomobillerinin 7 dakika 29 saniyenin hemen altında olan tarihi rekorlarını bile kırdı. 911 GT3 RS gücünü, dört litrelik, altı silindirli motorunun ürettiği 500 hp güç 480 Nm tork ile özel geliştirilmiş PDK güç aktarım organlarından alıyor. 911 ailesindeki doğal emişli ve direkt yakıt enjeksiyonlu bütün motorlar arasında en büyük motor hacmi ve en fazla güce sahip olan bu motor 911 GT3 RS’yi sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 3,3 saniyede, 200 kilometreye ise 10,9 saniyede çıkarıyor.
Burcu Çetinkaya burcu.cetinkaya@tg.com.tr

Anahtar Kelimeler: Cenevre Otomobil Fuarı,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.