Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

İş Görüşmesinde Reddedilmenizin 6 Nedeni

19 Şubat 2015 Perşembe::

Çok başarılı geçen bir mülakat olduğunu, aday olduğunuz pozisyon için kağıt üzerinde çok iyi bir aday olduğunuzu; görüşmenizi yapan kişiyle bir bağ yakaladığınızı düşünmüştünüz. Bir sonraki görüşmede işbaşı tarihini konuşmayı bekliyordunuz ancak aksi giden bir şeyler var gibi...




Yazı Boyutu : A A A A

İşte bu tarz durumlarda olağan 6 önemli konu :

1-İş için uygundunuz ama başka birinin daha baskın çıkması: İşverenler, bazı roller dışında, bir çok pozisyonda birden fazla nitelikli adayla karşılaşır. Bu durumda, çok iyi bir aday olmanız yetmez en iyi aday olmanız gerekir. Ne kadar iyi bir aday olduğunuzu, hedeflenen ihtiyacı şirket tarafından göremediğiniz için, bilmeniz mümkün değildir. “iyiydim ancak neden olmadı?” diye sakın düşünmeyin.

2-İş arayanlar bilgi ve becerilerini olduğundan daha fazla görmeniz: Bu duruma çok sık rastlanır.

3-Şirket kültürüne ve yapısına uygun olmamanız: Elle tutulup, gözle görülmese de her şirketin kendine özgü bir doğası bir kültürü var. Eğitiminiz ve deneyimleriniz aranılan pozisyona uygun olsa bile şirket kültürüne uygun olmayabilirsiniz. Bu durumda olumsuz değerlendirilirsiniz.

4-Görüşmede kendinizi ve becerilerinizi iyi anlatamamanız: Yaptıklarınız kadar, neyi nasıl yaptığınız ve bunları nasıl aktardığınız da önemlidir. İş hayatındaki başarının önemli bir kısmı doğru iletişimden gelir. Yaptığınız çalışmaları “eksik” ya da “fazla” anlatıyorsanız iş görüşmesini yapan kişi de sizi “eksik” ya da “fazla” değerlendirebilir.

5-İş için yeterince istekli olmamanız ve itici tutumlarınız: İnsan kaynakları uzmanları aradıkları pozisyonlar için heyacan duyan adaylarla karşılaşmayı umarlar. Çok istekli konuşmayan geride kalırlar. Ayrıca görüşme esnasında sürekli telefonla, sürekli gereksiz şeyler ile ilgilenmeniz de eksi yönde tesir edecektir.

6-Katacaklarınızdan çok alacaklarınız ile ilgili olmanız: İş görüşmesinde görevin sorumlulukları yerine, şirketin size vereceği olanaklarla ilgili daha fazla soru sorarsanız; işle değil de işin getirecekleriyle daha fazla ilgili görünürseniz şirket söz konusu pozisyon için daha hevesli, kariyer odaklı bir adayla yola devam etmeyi seçebilir.

Tüm bu farklı 6 neden iş görüşmesinin iyi geçtiğini düşünseniz bile sonucun olumsuz dönemesine neden olur. Bu nedenle iş görüşmesinde yukarıdaki bu 6 maddeye dikkat etmeniz gerekmektedir.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.