Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yayın
Print Al

Sosyalika

16 Şubat 2015 Pazartesi::

İnsan Kaynaklarının Sosyal Yüzü
Sayfa Sayısı: 152
Baskı Yılı: 2015
Yayınevi: Fastbook Yayınları

Yazı Boyutu : A A A A

İnsan kaynaklarının belki de en önemli gündemi bireyi anlamak ve anlaşmaktır. Nitekim doğru kişinin doğru işe yerleştirilmesinden, kariyer planlamaya, ücret yönetiminden performansa kadar hemen hemen bütün fonksiyonlar, insan kaynaklarının anlama ve anlaşma kabiliyetiyle paraleldir.

Bireylerle anlama ve anlaşma kabiliyeti, doğru çevresel mekanizmaların kullanılması ile mümkün olmakla birlikte, zamana ve kaynaklara göre etkililik ve etkinlik farkları doğabilmektedir. Ancak teknoloji ve trendler günümüzde bu konuda oldukça fazla imkan sunmaktadır.

Sosyal medya teknoloji ve trendlerin bir insan kaynakları yöneticisine sunduğu nimetlerden belki de en önemlisidir. Nitekim gerek iletişim kanalı olarak, gerekse anlama ve anlaşma aracı olarak sosyal medya günümüzün en kolaycıl platformlarından biridir.

Bireyler açısından özellikle mobil araçların internet kabiliyetinin artması sonucu kullanımı yaygınlaşan sosyal medya platformları işverenler ve insan kaynakları yöneticileri için kaçınılmaz bir veri kaynağı haline gelmiştir.

Son zamanlarda hızla yaygınlaşan sosyal medya kavramının insan kaynakları alanında kullanılması ve bu çalışma ekseriyetle işverenin bu platform kullanım sebepleri ile kullanım şekillerini inceleyerek önerilerde bulunmuş olmakla birlikte bireylerin bakış açılarını da değerlendirecek araştırmalar için kaynak olabilecek bilgileri derlemiştir.

Keyfifli okumalar dilerim…
(Tanıtım Bülteninden)


Kaynak: , Link : http://www.sosyalika.com/

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.