Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Etkin Bir CV

17 Aralık 2014 Çarşamba::

“Curriculum Vitae” kelimelerinin baş harflerinden oluşan kısaltma olan CV, Türkçe karşılığı Özgeçmiş olarak kullanılır. CV ya da özgeçmiş iş görüşmelerinde kendinizi tanıtmak için sunulan bilgileri içerir. CV’de az ve öz olarak kişisel bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, eğitim durumunuz daha önceki iş deneyimleriniz ve referanslarınız yer almaktadır.

Yazı Boyutu : A A A A

Etkin Bir CV Nasıl Yazılır?

Günümüzde çok çeşitli formatlarda CV hazırlanmaktadır. Birçok CV hazırlama ve iş bulma sitesinde hazır formattaki CV, sadece kişisel bilgiler eklenerek print alınır. Ancak birçok CV arasından seçim yapmak da oldukça zordur. CV insan kaynakları yetkilisinin, veya işverenin eline aldığı birkaç dakika içerisinde bir etki bırakmalıdır. Bu etki CV’nin içeriği ile de oluşturulabilir. Ancak herkes ODTÜ, Boğaziçi mezunu olmadığı için başka dikkat çeken detaylara yönelmesinde yarar vardır.

Başarılı bir CV hazırlamak için şu noktalara dikkat edilmelidir.

CV ilk etapta fotoğrafla dikkati çekecektir. Bu nedenle CV’de yer alan fotoğraf çok önemlidir. Fotoğrafın güncel olması, erkeklerde takım elbise, kadınlarda ise resmi, çok açık ve frapan olmayan bir kıyafet, sade bir makyajlı olmalıdır. CV’de yer alan bilgiler doğru olmalıdır. Yeteneklerinizin altı çizilmelidir. CV’niz kısa cümlelerle hangi alanda yetenekli olduğunuzu anlatarak, yöneticinin ilgisini çekebilir. Önceki çalıştığınız iş yerlerinde hangi departmanda çalıştığınızı mutlaka belirtin. İş aradığınız pozisyon için aranan özelliklere dikkat ederek o özellikleri göze batırmadan CV’de belirtebilirsiniz.

İş tecrübesi olanlar mutlaka eski çalıştığınız iş yerlerinden ayrılma sebeplerini belirtmeliler. Ancak burada işyerini karalayan ifadeler kullanılmamalıdır. Bu işlerdeki başarılarınız sizi diğer rakiplerinizden öne çıkarır.

Özgün cümlelerle kısa, net ifadeler kullanmaya çalışın. CV’nin en fazla 2 sayfa olmalıdır. Yeni mezun ve az tecrübesi olanların CV’si bir sayfa olabilir. Yeni mezunların CV’sinde, akademik bilgileri, sertifikalarını öne çıkartması onu bir adım öne çıkaracaktır.

Eğer CV ile iş başvurusu yapacaksanız CV hazırlamak için bir kaç saat ayırmak zorundasınız. Aksi halde sıradan hazırlanan CV’ler gönderdiğiniz şirketler de size vakit harcamayacaktır. CV mutlaka şirkete özel bir önyazı eşliğinde sunulmalıdır. Tüm bunlar tamamlandıktan sonra iş görüşmesindeki tavırlarınız da iş alıp almamanızı belirleyecektir.

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.