Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Linkedin İçin Olmazsa Olmaz 6 Şart!

17 Aralık 2014 Çarşamba::

Linkedin kariyerini önemseyen, kendine hedefler koyan hırslı bir profesyonel için mutlaka ve mutlaka “orada olunması gereken” bir yer.

Yazı Boyutu : A A A A

Forbes’te 2013 yılında yayınlanan ve tamamını buradan okuyabileceğiniz bir makaleye göre, tüm dünyada internet üzerinden yayınlanan yıllık iş ilanı sayısı ortalama 6 milyon ve sıkı durun, bu iş ilanlarının neredeyse 1.5 milyonu (yani %25’i) ilk defa Linkedin üzerinden yayınlanıyor. Linkedin’in en büyük gelir kaynaklarından biri olan iş ilanı yayınlama hizmeti, 2012 yılında Linkedin’e tam 240 milyon dolar para kazandırdı ve Linkedin’in bu konudaki ağırlığı her geçen gün hızla artıyor.

Bunun Türkçesi şu: Linkedin kariyerini önemseyen, kendine hedefler koyan hırslı bir profesyonel için mutlaka ve mutlaka “orada olunması gereken” bir yer. Yani Linkedin’i daha fazla geçiştiremezsiniz. Onunla ilgilenecek, sağlam bir profil oluşturacak, aktif paylaşımlarda bulunacak, gruplara katılacak, profesyonel ağınızı genişleteceksiniz. Günün birinde Linkedin’de hayalinizi süsleyen şirketin harika bir iş ilanı çıktığında veya bir İnsan Kaynakları çalışanı süper bir fırsat için profilinizin kapısını çaldığında, eviniz derli toplu, tertemiz ve her aradığınızı bulabileceğiniz bir şekilde olacak. Peki ama, nasıl?

Aşağıda Linkedin profilinizi amatörlükten kurtarmanın, ona daha profesyonel ve çekici bir görüntü kazandırmanın yollarını yazdım. Çok bir efora gerek kalmadan, ufak dokunuşlarla yeni fırsatlara %100 hazır olabilir ve kariyerinizi geliştirebilirsiniz.

İşte bir Linkedin profilinin daha profesyonel görünmesi için olmazsa olmaz 6 şart:

1. Profilinizin Tamamını Doldurun:

Hala bunu yazdığıma şaşırıyorum ama ne yazık ki yarım yamalak doldurulmuş onlarca Linkedin profili görüyorum ve müdahale etmeden duramıyorum. Toplamda 1 saatinizi alacak bir çalışmayla profilinizi inanılmaz profesyonel göstermek varken neden yapmıyoruz? Aktif olarak iş aramıyor bile olsanız unutmayın, Linkedin aday arayanların aktif olarak kullandığı bir platform ve size inanılmaz fırsatlar sunabilir. Bu tür fırsatlara her zaman hazır olmakta yarar var.

2. Profil Arka Planınızı Değiştirin:

Bu özellik Linkedin’e yeni eklendi, açıkçası Linkedin’deki son trendleri takip eden ben bile halen bir arka plana sahip değilim. Ancak gezdiğim bir kaç profil arka plan değiştirme özelliğini kullanarak gayet ilgi çekici profiller oluşturmayı başarmış. Belirlediğiniz bir resmi arka plan olarak set etmek için “edit your profile” linkinden profil sayfanızı değiştirme ekranına gelin. Üstte “Make your profile stand out with a custom background” kısmına tıklayarak istediğiniz resmi arka plan yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey, resmin çözünürlüğü. 1400×425 pixel’den daha küçük olursa çok da göze hoş gelmiyor.

3. Activity Broadcast’i Kapatın:

Eğer profilinizi güncellerken kimsenin yaptığınız değişiklikleri görmesini istemiyorsanız bu özelliği kapatmalısınız. Bu özellik açıksa profilinizde yaptığınız en ufak değişiklik bile sizi takip eden herkesin duvarında beliriyor. Resminizi daha profesyonel hale getireyim derken, “oo burada çok güzel çıkmışsın!” gibi yorumlardan da kaçınırsınız böylece. Ben bunu tamamen kapalı kullanıyorum çünkü bunun açık olmasının aslında hiç bir manası yok. Hatta çoğu zaman, kişiler güncellemelerini yaparken, mesela 4 sene önceki pozisyonuna küçük bir güncelleme ekleseler bile insanlar sizin bu pozisyona yeni atandığınızı zannedip tebrik etmeye başlıyorlar. Daha onlarca komik yanlış anlaşılmayı bu özelliği kapatarak önleyebilirsiniz. Activity Broadcast’i kapatmak için sağ üstteki küçük profil resminizin üstüne gelin, Privacy&Settings’e tıklayın. Çıkan ekranda altta Privacy Controls tabında Turn on/off Your Activity Broadcasts linkine tıklayın ve tik işaretini kaldırın.

4. Linkedin Pulse’a Yazın:

Linkedin Pulse uzun süredir benim açılış sayfam. Takip ettiğim konularla ilgili onlarca yazarın yüzlerce yazısı her sabah bilgisayarımda. Eskiden, Linkedin Pulse’a sadece Linkedin’in özel izin verdiği kişiler yazabilirken artık siz de yazabiliyorsunuz. Kendi yazılarınızı takipçilerinizle paylaşmak ve Linkedin Pulse’a göndermek için tek yapmanız gereken, ana sayfanızda “Share an Update” yazan kısmın yanına bir Kalem ikonu eklenmiş mi eklenmemiş mi ona bakmanız. Eğer halen böyle bir kalem ikonu göremiyorsanız biraz daha beklemeniz gerekecek çünkü Linkedin yavaş yavaş tüm üyelere bu özelliği açıyor, sırada siz de varsınız. Bunu kullanarak uzmanı olduğunuz konular hakkında yazabilir, takipçilerinizi bilgilendirebilir ve Linkedin’in öne çıkan kullanıcılarından biri olabilirsiniz.

5. Şirketleri Takip Edin:

Linkedin sadece profesyonellerin değil, şirketlerin de inanılmaz aktif kullandığı bir platform. Her şirket, kendi şirket sayfasında kültürünü tanıtıyor, markalarını anlatıyor, yeni adaylarla iletişime geçiyor. Kurumsal firmaların neredeyse çoğu artık iş ilanları için Linkedin’i kullanıyor. O yüzden, sevdiğiniz ve ileride çalışmayı hayal ettiğiniz bir şirket varsa, takibe başlayın. Böylece sadece o şirketle ilgili tüm fırsatları ve haberleri görme imkanına sahip olmayacaksınız, ayrıca arkadaşlarınız da takip ettiğiniz şirketleri görecek ve bu sizi daha profesyonel gösterecek.

6. Projeler & Ödüller Kısmını Doldurun:

Bu kısımlar çoğu profesyonel tarafından göz ardı edilir. Üşengeçlikten midir, etkili olmayacağını düşündüklerinden midir emin değilim ancak her zaman farkın detaylardan yaratıldığına inanırım ve bu kısım da Linkedin profiliniz için bir detay. Kimsenin bu kısmı doldurmaması sizin için büyük bir fırsat. Olabilecek en detaylı projeler & ödüller sayfasını yaratın ve bundan faydalanın. Profil gezmekten yorulan bir insan kaynakları çalışanı için farklı bir şeyler görmek bazen “tamam, aradığım adayı buldum” dedirtebilir.
Yazar: İbrahim Babadağı

Anahtar Kelimeler: Linkedin; Olmazsa Olmaz; 6 Şart;,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.