Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Bu sütün litresi 100 TL

19 Mart 2013 Salı::

Fethiyeli restorant işletmecisi kilosu 100 tl'lik sütü, Türkiye'nin bir çok yerinden ilgi görüyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Fethiye'de bir kişi, beslediği eşeklerden elde ettiği sütü Türkiye'nin farklı illerine bozulmasını önlemek amacıyla termosa koyarak gönderiyor.

Kargı köyündeki Yörük Müzesi ile bir restoranın işletmeciliğini yapan Enver Yalçın, yaklaşık 2 yıldan bu yana iş yerinin arka bahçesinde yaptığı ahırda bulunan 2 eşekten süt elde ediyor. Yalçın, günde sağdığı yaklaşık 1.5 litre sütü restoranına gelen müşterilerine ve il dışından talep edenlere litresi 100 liradan satıyor

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların yüzyıllardır eşekleri binek amaçlı kullandığını, son yıllarda ise sütünün sağlığa faydalı olduğunu yönünde haberler çıkması üzerine sütünden de yararlanılmaya başlandığını söyledi.
Eşek sütünün astım, bronşit, siroz, kemoterapi tedavisi gören hastalar ile çocuklarda ataş düşürücü özelliği nedeniyle tercih edildiğini ileri süren Yalçın, ''Bu işe başladıktan sonra oldukça fazla taleple karşılaştım. Günde yaklaşık 10 kişiye 100 gram, 250 gram gibi miktarlarda eşek sütü satıyorum. Aynı zamanda insanlar restoranıma süt içmek için de geliyor'' dedi.

Türkiye'nin birçok ilinden eşek sütüne talep geldiğini bildiren Yalçın, bozulmasını engellemek için termosa koyduğu sütü kargo ile gönderdiğini kaydetti.

Amacının sadece süt satmak olmadığını anlatan Yalçın, büyük şehirlerde yaşayan ve daha önce görme imkanı bulamadıkları eşekleri çocuklara sevdirdiklerini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.