Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Parasız saadet olmuyor

16 Mart 2013 Cumartesi::

Gallup araştırmasına göre ekonomik olarak en alttaki gruplarda mutluluk oranı yüzde 47 iken bu oran üst gelir seviyesinde yüzde 59'a ulaşıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

"WIN/ Gallup International Global Mutluluk Barometresi"nin sonuçları açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde 54 ülkede 56 bine yakın kişiye son bir yılda kendilerini nasıl hissettikleri soruldu.

Araştırmada, dünya genelinde mutlu olanların toplam nüfusa oranı yüzde 53, mutsuzların oranı yüzde 13, "ne mutlu, ne mutsuzum" diyenlerin oranı da yüzde 32 olarak belirlendi. Bir önceki yıl yapılan araştırmada dünya genelinde
"mutlu" olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 54 olmuştu.

TÜRKLERİN YÜZDE 40'I MUTLU

WIN/ GIA Global Mutluluk Barometresi araştırmasının Türkiye halkasını gerçekleştiren ve bin kişi ile görüşen Barem Research'e göre, Türk halkının da yüzde 40'ı kendini mutlu hissettiğini belirtti.

Mutsuz olduğunu söyleyen Türklerin oranı sadece yüzde 17 seviyesinde kaldı. Kendini mutlu ya da mutsuz olarak tanımlayamayanların oranı ise yüzde 42 düzeyinde gerçekleşti.

ÜST GELİR DÜZEYİNDEKİLER DAHA MUTLU

Maddi durumuna göre insanların beş gruba ayrıldığı araştırmanın sonuçlarına göre, küresel ölçekte, ekonomik olarak en alttaki iki grupta mutlu olanların oranı yüzde 47. Buna karşılık orta gelir grubundakilerde mutlu olduğunu
söyleyenlerin oranı yüzde 57, en üst gelire sahip iki grupta ise bu oran yüzde 59'a ulaşıyor.

LATİN AMERİKA EN MUTLU

Maddi koşullar mutluluğu artırıyor, ancak belirli bir doyuma ulaştıktan sonra maddi durumun mutluluğa pek etkisi kalmıyor. Araştırmanın ortaya çıkardığı bulgulardan biri de, mutluluğun yaşanan bölgeyle ilgili olması. Latin Amerika ülkeleri yüzde 78 ile tüm dünyada mutluluk oranının en yüksek olduğu bölge.

Bu bölgeyi yüzde 60 ile Afrika izliyor. Mutluyum diyenlerin oranı Doğu Asya'da yüzde 59, Hindistan'da yüzde 56, ancak Türkiye'nin de içinde bulunduğu Batı Asya ve Doğu Avrupa'da ise mutlu olanların oranı yüzde 41. Bu oran en az mutlu insanların yaşadığı bölgeyi oluşturuyor.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.