Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Ofiste popüler olmamın yolları

16 Mart 2013 Cumartesi::

Ofiste sizden kaçıyorlar mı? Kendinizi popüler hissetmiyor musunuz? İşte birkaç ipucu:

Gayet normal kokuyorsunuz. İşe sefer tasıyla gitmiyorsunuz ve yakışıklı sayılırsınız. Ancak bir türlü insanların sizinle diyalog kurmasını sağlayamıyorsunuz. İşte sorunu tespit etmeniz için size birkaç başlık...

Yazı Boyutu : A A A A

Arkadaş canlısı olun ancak geveze olmayın. CBS'de başkan yardımcılığı yapan Gil Schwartz, "İş arkadaşlarınızla yakın olmak istiyorsunuz" diyor. "Ancak zamanlarını çaldığınızı düşünmemeliler." Onlarla konuşmaya başlamadan önce müsait olup olmadıklarını gözlemleyin ya da sorun. Korkacak bir şey yok, buna "kibarlık" deniyor.

Genellikle orta düzey yöneticilere özgü bir davranış olan kapı kapatma, çalışanlarla aranıza mesafe koymanın en net ifadesidir. Elbette özel bir alan istiyorsunuz ancak kapınızı tüm gün kapalı tutmak orada bile olmadığınızı hissettirecektir. Arada bir kapınızdan çıkıp kendinizi mutlaka gösterin.

Gün içerisinde attığınız onlarca e-postanın her birine dikkat edemiyorsunuz. Elbette, her birini birer sanat eseri gibi yazmanıza gerek yok. Ancak emir kipiyle yazılan e-postalar karşı taraftakiler için iletişim bozucu faktörlerin başında geliyor olabilir. Onların da gün içerisinde yüzlerce e-posta aldığını unutmayın. Size nasıl yazılmasını istiyorsanız öyle cümleler kullanın.

Çok basit bir eylem gibi görünse de sabah, insanların işe gelmekten en nefret ettiği bu zamanlarda onlara söyleyeceğiniz bir "Günaydın" lafı, aranızda güzel bir iletişim kurulmasını sağlayacaktır. Söylemenin hiçbir zararı olmadığını unutmayın. Eğer ofisinizde böyle bir alışkanlık yoksa insanlar başta sizin bunu yapmanızı garipseyebilirler, ancak emin olun ki eninde sonunda onlar da "günaydın" demeye başlayacaklardır. İyi iletişim bulaşıcıdır...

Kaynak: menshealth , Link : www.menshealth.com.tr

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.