Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Pazarlama Planı Nasıl Yapılır

16 Ocak 2013 Çarşamba::

Planlama sürecinin araştırma ve analiz aşaması çok önemlidir. Sonraki sayfalarda, bu planı inşa etmeniz için takip etmeniz gereken adımları anlatacağız. Her bir adımın bir önceki adımın üstüne inşa edildiğini kavramak çok önemlidir.

Yazı Boyutu : A A A A

Planınızı katman katman kuracaksınız. Mesela,
1. Araştırma ve analiz mühimdir çünkü ürününüzün hedef kitlesini tanımlamaya yardımcı olur. Aynı zamanda ürünün güçlü ve zayıf yanlarıyla birlikte tehditlerini ve en önemlisi fırsatları da ortaya çıkarır.
2. Ürününüzün tehditlerini ve fırsatlarını bilmek satış hedeflerinizi daha gerçekçi bir şekilde belirlemenizde yardımcı olur.
3. Fırsatlarınızın, hedef kitlenizin, satış amaçlarının bilinmesi fırsatları avantaja çevirmek için ve satış hedeflerine ulaşmak için gerekli olan bilgi vasıtasıyla pazarlama hedefleri belirlenir.
4. Pazarlama amaçlarının bilinmesi, pozisyon alma, fiyatlandırma, dağıtım ve diğer pazarlama stratejilerinin belirlenmesi için gereken bilgileri verecektir.
5. Stratejilerinin belirlenmesi reklam, promosyon, markalaştırma paketleme gibi pazarlama planının taktiksel öğeleri belirlemek için gereken yol haritasını verecektir.
6. Taktiksel öğeler belirlendiğinde, takvim bütçe gibi öğeleri belirleyebilirsiniz.

Yani, görüyorsunuz her bir adım planlamanızın başarısında önemli bir role sahip. Hadi başlayalım.

İşi Gözden Geçirme
İşletmenizin kapsamı nedir? Diğer bir deyişle, nasıl bir işle uğraşıyorsunuz? İşinizin yaptığının ya da ürününüzün sağladığının özü nedir? İnsanların günlük yaşamlarını organize etmelerine yardımcı olarak onların stres seviyelerini düşürmesinde yardımcı olur mu? İşletmelerin para biriktirmesine, çalışma olanaklarının gelişmesine ve işçilerin güvenliğine yardım eder mi( güvenlik danışma ve eğitme hizmetlerinde olduğu gibi)? Çocukların okumayı öğrenmesine ve okul hayatında ve kariyerlerinde başarılı olmasına yardımcı olur mu? ( eğitimsel bilgisayar oyunları, kişisel öğretmenler ve eğitimsel televizyonda olduğu gibi)

İşletmenizin felsefesi ve amacı nedir? Başlangıçta belirlediğiniz yapılması gerekenleri uygulayacak platformda mısınız? Vizyon ve misyon bildirilerinizi tekrar gözden geçirin.

Pazarlama planını bir arada tutmak için, ürününüzün bilgisine sahip olmak zorundasınız. Aşağıdaki kalemleri iyice gözden geçiriniz:

*özellikler
*faydalar
*hayat döngüsü aşaması
*güvenlik
*güvenilirlik
*görünüm ve paketleme
*teknoloji seviyesi
*satış geçmişi
*mevsimsellik
*fiyatlandırma geçmişi
*dağıtım geçmişi
*promosyon geçmişi
*ürününüze özgü diğer alanlar
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.