Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Etsiz çiğ köfte standarda kavuştu

16 Ocak 2013 Çarşamba::

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Standard Hazırlama Merkezi Başkanlığı, Etsiz Çiğ Köfte için belgelendirme kriterlerini belirledi.

Yazı Boyutu : A A A A

TSE'den yapılan yazılı açıklamada, TSE Standard Hazırlama Merkezi Başkanlığı Mamul Gıdalar İhtisas Kurulu tarafından, standardı henüz bulunmayan Etsiz Çiğ Köfte için yaklaşık 2 aylık süre içinde hazırlanan söz konusu kriterin, ''Tüketime Hazır Etsiz Çiğ Köfte'' kriteri adı ile yayımladığı bildirildi.

TSE'nin, hem standart hazırlama çalışmalarında hem de kriter hazırlama sürecinde ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve ilgili özel sektör firmalarından görüş aldığı belirtilerek, bu görüşlerin TSE Standard Hazırlama Merkezi Başkanlığı İhtisas Kurulları'nda değerlendirildikten sonra son şeklini alarak yayımlandığı ifade edildi. TSE standartları ve kriterlerinin ihtiyari olduğu, üretici ve kullanıcıların ihtiyacına cevap vermek üzere hazırlandığı kaydedildi.

Etsiz Çiğ Köfte kriterinin hazırlanması sürecinin firmalardan gelen talepler üzerine başlatıldığı bildirilen açıklamada, TSE Standard Hazırlama Merkezi Başkanlığı Mamul Gıdalar İhtisas Kurulu'nun, bu talepler çerçevesinde taslak hazırladığı vurgulandı.

Söz konusu taslağın başta ilgili bakanlıklar olmak üzere, TOBB, MÜSİAD, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Gıda Güvenliği Derneği, üniversiteler ve bu alanda üretim yapan 6 özel sektör firması olmak üzere toplam 38 kurum ve kuruluşa görüş sormak üzere gönderildiğine dikkat çekildi.

Gelen görüşlerin TSE Mamul Gıdalar İhtisas Kurulu tarafından değerlendirilerek taslağa son şekli verildiği ifade edilen açıklamada, ''Kurul 2 aylık çalışma süresi sonunda 'Tüketime Hazır Etsiz Çiğ Köfte' kriterini yayımladı'' denildi.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.