Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Online imajın iş bulmada ki etkisi

14 Ocak 2013 Pazartesi::

Yeni veya daha iyi bir iş mi arıyorsunuz? Ozaman belki Facebook sayfanızda bulunan eski fotoğraflarınızı silmenin zamanı gelmiştir.

Yazı Boyutu : A A A A

Microsoft tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada, iş arayan kişilerin kendileri ile ilgili web’de yer alan bilgilere veya görüntülere fazla önem vermediği, ancak bu bilgilerin, özellikle de iş başvurularında imaj belirleyen ilk ortam olduğu belirtiliyor.

Microsoft’un yeni bir araştırmasına göre, yaklaşık 2,500 işe alınmış profesyoneller ve tüketiciler arasında gerçekleşmiş ve online imajın önemli olduğu, hatta çok önemli olduğu belirlenmiştir.

Aralık ayında Cross – tab Pazarlama Hizmetleri şirketi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada, ABD’de bulunan yüzde 70 insan kaynakları ve işe alma profesyonelleri, iş başvurusunda bulunan adaylar ile ilgili online olarak edindikleri bilgiler nedeniyle, bu kişilerin işe alımlarını reddettiklerini açıkladılar.

İnsan kaynakları çalışanlarının yüzde 79′u, online imaj bilgisini, işe alım sürecindeki bilgi toplama kısmının bir parçası olarak kullandıklarını, yüzde 85′i ise, olumlu online imajın işe alım kararlarını bir ölçüde etkilediğini belirtti.

Cross-tab araştırmacılarına göre, birçok kişinin henüz farkında bile olmadığı online imajı, hep hayallerini kurdukları o işe girememelerine neden olabilir.

Yüzde 7′lik bir grup ise, işe alınırken internet ortamında kendileri ile ilgili bulunan bilginin, işe alınmalarında etkili olduğunu belirtti. Tüketicilerin sadece yüzde 9′u ise online bilginin iş aramalarında etkili olduğunu belirtti.

İngileteredeki insan kaynakları profesyonelleri katılımcılarından yüzde 41′i, iş başvurusunda bulunan adayların bir kısmını, internette haklarında bulunan bilgiden dolayı reddettiklerini belirtirken, aynı kriterlere dikkat eden profesyonellerin sayısı ise Almanya’da yüzde 16′yı buluyor. Fransa’da ise bu sayı yüzde 14.

Kişiler, hayatlarıyla ilgili bilgiyi online olarak sosyal ağlarda paylaşmayı artırdıkça, fotoğraf paylaşımı ve diğer bilgi paylaşımını gerçekleştirdikçe, kendileriyle ilgili kişisel bilgiyi tüm dünyayla paylaşmış oluyorlar. Bu durum, ister istemez o kişi hakkında bir imaj oluşmasına neden oluyor. Bu yüzden kişilerin, hem güvenlik hem de imajlarının korunması açısından, internet üzerinde kendileriyle ilgili yer alan bilgilere her zaman dikkat etmeleri öneriliyor.

Suat Delice
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.